Bouwman zesde in tijdrit Ronde van Luxemburg

Bouwman zesde in tijdrit Ronde van Luxemburg

Koen Bouwman is in de tijdrit van de Ronde van Luxemburg als zesde geëindigd. De 29-jarige Nederlander van Team Jumbo-Visma klom daags voor de slotetappe naar de zevende plek in het algemeen klassement. De ritwinst was voor Victor Campenaerts.

Op de voorlaatste dag van de Ronde van Luxemburg kregen de renners een individuele tijdrit van zo’n 24 kilometer voorgeschoteld. In de straten van Pétange kende Tiesj Benoot, die voor aanvang tiende stond in het klassement, een mindere dag en eindigde 33ste.

"Koen werkte een foutloze tijdrit af"

Maarten Wynants

“Koen werkte een foutloze tijdrit af”, zegt ploegleider Maarten Wynants. “Hij had zijn zinnen gezet op een goed resultaat en dat is zeker gelukt. Campenaerts en Brandon McNulty staken er bovenuit, maar hij mag zeker tevreden terugblikken op zijn prestatie. Met Tiesj hadden we op iets meer gehoopt, maar een mindere dag kan gebeuren.”

Met de slotetappe in het vooruitzicht sprong Bouwman naar de zevende plek in het algemeen klassement, op veertig seconden van leider Marc Hirschi. “Er zijn nog veel mogelijkheden wat het klassement betreft”, gaat Wynants verder. “Naast het feit dat UAE Team Emirates met vier renners in de top zes staat, verwacht ik een open strijd op de laatste dag. Dat biedt nog kansen voor ons.”

Škoda Tour Luxembourg

Stage 4

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates