Dennis nipt geklopt in eerste etappe Ronde van Romandië

Dennis nipt geklopt in eerste etappe Ronde van Romandië

Rohan Dennis heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië als tweede afgesloten. Op de slotklim naar finishplaats Romont leek de 31-jarige Australiër solo zegevierend aan te komen, maar in de laatste meters sprong Dylan Teuns nipt over de moegestreden renner van Team Jumbo-Visma heen. Dennis neemt wel de leiderstrui over van Ethan Hayter.

Vijf renners gingen na het startschot op avontuur en kregen een maximale voorsprong van vier minuten. Het tempo ging in aanloop naar de heuvelachtige finale omhoog en de twee overgebleven vluchters werden op dertig kilometer van de meet teruggepakt. In een afdaling richting de beklimming van de Massonnens vond er een grote valpartij plaats. Steven Kruijswijk lag erbij en verloor kostbare tijd voor het algemeen klassement. Dennis koos nadien op de steile aankomst voor de aanval en koerste initieel alleen op de meet af. In de laatste honderd meter viel de Australiër echter stil, waardoor Teuns zijn wiel na een uiterste inspanning als eerste over de lijn stak.

"Het team heeft het geweldig gedaan vandaag."

Rohan Dennis

“Ik heb alles gegeven, maar in de laatste honderd meter was ik leeg”, aldus de nieuwe klassementsleider. “In eerste instantie volgde ik de tempoversnelling van Brandon McNulty en ondanks dat het pijn deed had ik het gevoel nog iets harder te kunnen. Ik hoopte daarmee een gaatje te kunnen slaan, zodat ik zeker wist dat ik minimaal op het podium zou staan. Een paar meter minder en ik had gewonnen, maar ik ben blij met het resultaat. Het team heeft het geweldig gedaan vandaag.”

Merijn Zeeman hield gemengde gevoelens over aan de eerste etappe. “In eerste instantie is het balen dat Rohan net op de lijn geklopt wordt. Aan de andere kant was dit zijn plan en is het superknap dat deze gedurfde actie dan ook lukt. Hij was ontzettend sterk, maar er was er één net wat beter. Wat jammer is, is dat Steven bij de valpartij lag. Hij moest een hele grote inspanning leveren om terug te keren in de eerste groep, waardoor hij op deze slotklim zijn kruit al verschoten had.”

 / 

Gerelateerde updates