Dennis strijdend ten onder in laatste etappe Ronde van Romandië

Dennis strijdend ten onder in laatste etappe Ronde van Romandië

Rohan Dennis heeft in de afsluitende klimtijdrit naar Villars zijn leiderstrui aan Aleksandr Vlasov moeten afstaan. Een tijd van 35:52 aan de streep bleek niet genoeg om de eindzege te grijpen. De 31-jarige Australiër eindigde uiteindelijk als achtste in het eindklassement, waar Steven Kruijswijk na een sterke tijdrit de top tien (zevende) nog binnenkwam.

De tijdrit begon met vijf vlakke kilometers, waarna er tien kilometer moest worden geklommen aan gemiddeld acht procent. Kruijswijk zette met 34:45 even de snelste tijd neer en uiteindelijk was dat goed voor de vijfde plaats in de daguitslag. Ook Sepp Kuss reed een solide tijdrit, met een negende plaats tot gevolg. Dennis ging als laatste van start en begon snel aan zijn tijdrit, maar bij het tussenpunt was zijn achterstand op Aleksandr Vlasov al 28 seconden. Dennis bleef strijden tot het einde, maar zijn tijd aan de streep was uiteindelijk twee minuten langzamer.

"Ik had echt niks meer in de benen in het laatste deel van de klim"

Rohan Dennis

“Ik had echt niks meer in de benen in het laatste deel van de klim”, vertelde Dennis na afloop. “Het was gewoon een gevecht. Deze week heeft zijn tol geëist: het was elke dag vechten. Ik wil het team bedanken. Mijn teamgenoten waren heel goed deze week. Het was me een genoegen om voor hen te rijden. Ze gaven me alle steun die mogelijk was en het is jammer dat ik het niet af kon maken.”

Kruijswijk was tevreden met zijn dagresultaat. “Een vijfde plek in de tijdrit is oké. Ik had geen supergevoel, maar als je kijkt naar het resultaat heb ik het zeker niet slecht gedaan. Het was een lastige tijdrit door de vlakke aanloop en de fietswissel. Daarna was het nog tien kilometer klimmen en dan is het lastig om in het ritme te komen. Ik heb alles gegeven. Het is voor mij een mooie afsluiter van deze ronde.”

“We wilden voor het beste gaan en uiteindelijk was dit wat er nog in zat”, stelt ploegleider Merijn Zeeman vast. “Rohan heeft alles gegeven en Steven en Sepp hebben vandaag een goede tijdrit gereden. Een klimtijdrit is een eerlijk gevecht en Rohan kon niet harder. Op het vlakke was hij heel sterk, maar hij verloor tijd op de klim. Dat is jammer, want we hadden natuurlijk gehoopt dat hij het kon houden. Toch hebben we met de ploeg een sterke week achter de rug en eindigen we met twee man in de top tien.”

 / 

Gerelateerde updates