Geen ereplaats voor Team Visma | Lease a Bike in Classic Brugge-De Panne

Geen ereplaats voor Team Visma | Lease a Bike in Classic Brugge-De Panne

Team Visma | Lease a Bike heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de overwinning in Classic Brugge-De Panne. De eendaagse World Tour-race eindigde zoals verwacht in een massasprint en daarin kwamen Lieke Nooijen en Nienke Veenhoven niet in de buurt van de podiumplekken.

Zonder uitgesproken kopvrouw stond Team Visma | Lease a Bike aan het vertrek van de zevende editie van Classic Brugge-De Panne. Op een relatief eenvoudig parcours was de geel-zwarte formatie voortdurend op de voorposten van het peloton te vinden en reageerde het alert op verschillende aanvalspogingen.

De sprintersploegen hielden alles binnen schot en zorgden ervoor dat een massasprint de winnares zou bepalen. Elisa Balsamo toonde zich daarin de snelste. Nooijen en Veenhoven sprintten naar een plek in de top 25. "Het was een prima koers, in de lijn zoals we hem hadden verwacht", klinkt het uit de mond van ploegleider Jan Boven.

"De dames hebben zich knap herpakt met een super lead-out in de laatste kilometer"

"Natuurlijk hadden we gehoopt iets korter te eindigen, maar van zulke races worden we alleen maar sterker. Bij het opdraaien van De Moeren zaten we iets te ver, maar de dames hebben zich knap herpakt met een super lead-out in de laatste kilometer. Met z’n vieren schoven ze op naar voren en uiteindelijk kwamen Lieke en Nienke de laatste bocht heel mooi door."

Dat de jongelingen er in de sprint net niet aan te pas kwamen, is volgens Boven niet zo gek. "Misschien komen we net een beetje power en lef tekort om een goede sprint te rijden. Dat hopen we in de toekomst beter te doen. Als je ziet hoeveel progressie Nienke heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar, is dat supermooi. Maar ook alle andere meiden hebben een prima koers gereden."

 / 

Gerelateerde updates