Geen topklassering voor Team Jumbo-Visma Women in Omloop Het Nieuwsblad

Geen topklassering voor Team Jumbo-Visma Women in Omloop Het Nieuwsblad

Ondanks pogingen om de koers te kleuren, heeft de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma geen podiumresultaat behaald in de Omloop Het Nieuwsblad.

De eerste koers op Belgische bodem bracht de rensters vanaf de start niet echt in de verlegenheid om te demarreren. Team Jumbo-Visma was alert en reed vanaf de eerste kilometers in de voorste gelederen van het peloton. Een vlucht van de dag bleef lang uit, pas op de eerste kasseistroken kwam er een schifting.

De koers werd op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg definitief in de plooi gelegd. Even daarvoor ondernam Karlijn Swinkels een dappere poging, nadat de ploeg op de Molenberg een fikse demarrage had geplaatst.

"We kwamen eigenlijk voor meer."

Lieselot Decroix

Na de Muur en de Bosberg zaten Anna Henderson, Riejanne Markus en Swinkels van Team Jumbo-Visma alsnog in het peloton, maar het gat naar de kop van de koers werd niet meer gedicht. De Vlaamse Lotte Kopecky kwam na een sterke aanval solo aan in Ninove.

“Het ging eigenlijk best lekker”, concludeert Swinkels. “Na de Molenberg hebben we altijd in een situatie gezeten, waarbij we iemand uit konden spelen. Aan onze finale valt nog genoeg te schaven, maar al bij al kunnen we over onze manier van koersen wel tevreden zijn.”

Race coach Lieselot Decroix: “Vooral in de tweede helft hebben de meiden goed gereden. We hebben toen de koers mede gecontroleerd. Op de Muur en op de Bosberg zaten we er goed bij. In de spurt zat er echter niet veel meer in. We kunnen op zich tevreden zijn, maar we kwamen eigenlijk wel voor meer.”

 / 

Gerelateerde updates