Gloag handhaaft zich in top van klassement Ronde van Valencia

Gloag handhaaft zich in top van klassement Ronde van Valencia

Op de zware derde dag van de Ronde van Valencia is Koen Bouwman naar de zevende plaats gesprint en handhaafde Tom Gloag zich in de top van het algemeen klassement. Maar zo rooskleurig als de dag eindigde, begon deze niet voor Team Jumbo-Visma. Het uitvallen van Lars Boven en Michel Hessmann waren grote tegenvallers voor de Nederlands wielerformatie.

Om klokslag twee uur klonk in het Spaanse Bétera het startschot voor het begin van de derde etappe. Het peloton vertrok zonder Boven. De talentvolle renner mocht in Valencia ruiken aan het koersen op het hoogste niveau, maar werd ziek en stapte vrijdag niet meer op zijn fiets. Na een rustige start kregen vijf renners een minutenlange voorsprong van het peloton. Amper twee uur onderweg kreeg Team Jumbo-Visma nog een tik te verwerken. Ook Michel Hessmann kon zijn weg niet vervolgen. De Duitser had teveel last van een pijnlijke knie.

Met vijf renners ging de ploeg vol goede moed verder, maar niemand lukte het om in de ontsnapping geraken. “We wilden het met Tosh proberen, maar hij werd helaas snel teruggegrepen. Daarom mocht Thomas net als gisteren in de aanval gaan”, vertelt ploegleider Maarten Wynants.

"We wisten dat het zwaar zou worden voor Olav, daarom hebben we het geprobeerd met Koen"

Maarten Wynants

Die aanval kwam er op zo’n dertig kilometer voor de finish, net onder de top van de Port del Garbí. De 21-jarige Gloag wilde het gat met de ontsnappers dichten, maar zag dat hij weinig aansluiting kreeg vanuit het peloton. “Toen heeft hij zich verstandig ingehouden en gewacht op Koen en Sam. Hij heeft weer laten zien dat hij over goede benen beschikt”, aldus Wynants over de Brit.

 / 

In de laatste kilometers kwam het uitgedunde peloton nog tot op een paar seconden van de drie overgebleven koplopers, maar kon het gat niet worden gedicht. Wynants en zijn manschappen hadden hun plan voor de sprint al klaar liggen. “We wisten dat het voor Olav erg zwaar ging worden vandaag. Daarom hebben we geprobeerd Koen nog in stelling te brengen voor de sprint en dat lukte aardig, maar helaas bleven de drie renners voorop.”

"We gaan er morgen alles aan doen om Tom zo goed mogelijk te ondersteunen richting de slotklim"

Maarten Wynants

Gloag passeerde in hetzelfde groepje als Bouwman de finishlijn. Morgen staat de koninginnenrit in Valencia op het programma. “Een loodzware etappe met meer dan 3500 hoogtemeters en finish bergop”, aldus de ploegleider. “De slotklim lijkt niet helemaal op Tom zijn lijf geschreven, maar in de vorm zoals hij nu rijdt is alles mogelijk. We gaan er morgen alles aan doen om hem zo goed mogelijk te ondersteunen richting de slotklim.”

Volta a la Comunitat Valenciana

Stage 3

Gerelateerde updates