Gloag mengt zich in strijd om ritzege in tweede etappe Coppi e Bartali

Gloag mengt zich in strijd om ritzege in tweede etappe Coppi e Bartali

Tom Gloag is de tweede etappe van de Settimana Coppi e Bartali als zesde geëindigd. De Brit van Team Jumbo-Visma was in de slotfase de aanstichter van een kopgroep die het tot het einde volhield. Op de Muur van Belvedere moest Gloag luttele seconden toegeven op winnaar Sean Quinn.

De tweede rit voerde de renners van Riccione naar Longiano, waar na 172 kilometer de loodzware Muur stond te wachten. Nadat de kopgroep op de laatste gecategoriseerde beklimming was ingerekend zag Gloag zijn kans schoon om een schifting te forceren. Dat lukte: hij kreeg zes renners met zich mee.

Tijdens de beklimming van de Muur moest de jonge Brit zijn medevluchters laten gaan. Gloag kwam uiteindelijk op dertien seconden van de ritwinnaar over de streep. "Het was goed om Tom voorin te zien koersen", vertelt ploegleider Robert Wagner. "Hij is vorige week ziek geweest en had gisteren een mindere dag. Vandaag was hij de sterkste van ons."

In het klassement speelt Gloag geen rol van betekenis meer. Tijmen Graat is op plek veertien de beste renner van Team Jumbo-Visma. "Morgen gaan we verder strijden. In de breedte zijn we heel goed en er komt nog een aantal mooie ritten aan."

Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Stage 2

Gerelateerde updates