Hagenes bezorgt Team Jumbo-Visma derde ritzege in Vierdaagse van Duinkerke

Hagenes bezorgt Team Jumbo-Visma derde ritzege in Vierdaagse van Duinkerke

Per Strand Hagenes heeft de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De 19-jarige Noor, normaliter uitkomend voor Jumbo-Visma Development Team, toonde zich in Cassel de sterkste in een sprint-à-deux.

De 188 kilometer lange etappe die startte op de wielerbaan van Roubaix en uiteindelijk finishte op de top van de Rue de Tambour in Cassel deed eer aan het predicaat koninginnenrit. Scherprechter in de rit was diezelfde Rue de Tambour, die vandaag liefst zeven keer bedongen werd.

Een zevental trok erop uit, maar in de buurt van de zege kwamen ze nooit. Vlak voor de slotkilometer was het de Fransman Romain Grégoire die de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij kreeg Hagenes met zich mee. Het duo bleef uit de greep van het peloton en mocht in de finishstraat om de zege sprinten. Hagenes was duidelijk de sterkste. Door zijn overwinning stijgt Strand Hagenes naar de achtste plaats in het klassement. Olav Kooij werd achtste en blijft naast drager van de puntentrui derde in het algemeen klassement.

"In de finishstraat kon ik erop en erover vliegen"

Per Strand Hagenes

“Het is altijd een heerlijk gevoel om een koers op deze manier te winnen”, vertelt Hagenes vlak na zijn binnenkomst. “We zaten in de laatste lokale ronde in een goede positie. Ik wist dat ik Grégoire moest volgen op het moment dat hij aanging. Daar slaagde ik gelukkig in. Hij gaf alles voor zijn positie in het algemeen klassement. In de finishstraat kon ik erop en erover vliegen. Ik rijd voor mijn gevoel niet eens met mijn allerbeste vorm rond. Het verloopt hier in Frankrijk voor onze ploeg boven verwachting.”

Kooij richtte zich vooral op aanhaken. “Mijn doel was om mijn goede positie in het klassement te behouden. Dat is gelukt, al is het jammer dat Grégoire extra tijd pakte. We wisten dat Per vandaag kansrijk was. Toen ik hem voorop zag rijden, wist ik dat hij het zou afmaken. We staan er in het klassement nog steeds goed voor, maar ik vrees dat de zeventien seconden achterstand net te veel zijn om nog te kunnen winnen. Al leggen we ons uiteraard nog niet bij het resultaat neer. Feit is dat we met drie ritzeges nu al kunnen terugkijken op een geslaagde week”, deelt Kooij mede na afloop van rit vijf.

De zege in de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke is voor Hagenes zijn derde overwinning van het wielerseizoen. De teller van Team Jumbo-Visma komt daardoor op 27.

Gerelateerde updates