Powered by
Hagenes komt top tien binnen in Baloise Belgium Tour

Hagenes komt top tien binnen in Baloise Belgium Tour

Per Strand Hagenes is negende geworden in de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour. In Durbuy sprintte hij met een uitgedund peloton voor de ritzege. In het klassement stijgt hij naar de achtste plaats.

De koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour vindt al een aantal jaar plaats in en rondom het Waalse plaatsje Durbuy. Daar is een lokale ronde uitgetekend met vier beklimmingen, die de renners vijf keer moeten afleggen. 

In het begin van de koers koos een groep van twaalf renners voor de aanval. De ploeg van klassementsleider Soren Waerenskjold controleerde daarachter het tempo in het peloton, terwijl de renners van Team Visma | Lease a Bike gegroepeerd voorin postvatten. Op het lastige parcours in en rondom Durbuy deden de kilometers vervolgens hun werk. De kopgroep werd ingerekend op zo’n veertig kilometer van de streep en ondertussen werd ook het peloton gestaag uitgedund.

In de slotronde van zo’n vijfendertig kilometer stonden Mick van Dijke en Tosh Van der Sande Per Strand Hagenes nog bij. Een aanval van Mathias Vacek werd gecounterd door drie andere renners. Dat kwartet werd op de steile aankomststrook ingerekend door de uitgedunde groep met daarin Hagenes. Alex Aranburu won vervolgens de sprint, Hagenes eindigde als negende.

“Op de slotklim had ik gewoon niet de benen om voor de overwinning mee te strijden”, was Hagenes eerlijk na afloop. “Het was een lastige rit, met de hele dag een hoog tempo. Ik voelde me redelijk, maar niet super. Ik heb er alles aan gedaan en dit is de plaats waarop ik beland ben. Het is leuk om nu in de top tien van het algemeen klassement te staan, maar ik had vooraf op iets meer gehoopt. Morgen gaan we proberen om deze week goed af te sluiten met een laatste sprint met Olav Kooij.”

Gerelateerde updates