Henderson negende in eerste etappe Simac Ladies Tour

Henderson negende in eerste etappe Simac Ladies Tour

Anna Henderson is als negende over de streep gekomen in de eerste etappe van de Simac Ladies Tour. De Britse finishte enkele plekken voor ploeggenote Karlijn Swinkels. In een massasprint trok de Italiaanse Elisa Balsamo uiteindelijk aan het langste eind.

De eerste etappe van de Simac Ladies Tour, met de start en finish in Gennep, begon rustig. Nadat het peloton tachtig kilometer onderweg was, ontstond er een eerste kopgroep. Drie rensters creëerden een gat van een minuut, maar het drietal werd niet veel later weer gegrepen. In de onafwendbare massasprint bleken Henderson en Swinkels bij de pinken, maar het duo kwam uiteindelijk niet in de buurt van de podiumplaatsen.

“Het plan was vandaag om voor de sprint te gaan”, vertelt race coach Carmen Small. “We zaten in de laatste kilometers helaas te ver weg waardoor we niet onze beoogde sprint konden rijden. We focussen ons nu op de tijdrit van morgen. Hopelijk kunnen de rensters vannacht goed herstellen om morgen weer een goed resultaat neer te zetten.”

"We zaten in de laatste kilometers helaas te ver weg"

Carmen Small

Het peloton maakt morgen een uitstapje naar België, waar een ruim zeven kilometer lange tijdrit door het stadscentrum van Leuven op de planning staat. De rensters van de zwart-gele brigade staan na de goede resultaten in de proloog van dinsdag nog altijd kort in het algemeen klassement. Zo vangt Riejanne Markus de race tegen de klok aan als de nummer vier van de algemene rangschikking, op acht seconden van leidster Charlotte Kool.

Gerelateerde updates