Henderson vecht zich naar negende plaats in Ronde van Vlaanderen

Henderson vecht zich naar negende plaats in Ronde van Vlaanderen

Anna Henderson is als negende over de streep gekomen in de Ronde van Vlaanderen. De Britse renster van Team Jumbo-Visma bleef in een hectische finale vechten voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk passen op de Paterberg. Lotte Kopecky won de Hoogmis.

Op de Koppenberg werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Henderson en Vos volgden gestaag het hoge tempo, totdat er wat opstoppingen ontstonden. Beide rensters moesten van de fiets af en kwamen in achtervolgende groepjes terecht. Vooral voor Vos was de koers daarna voorbij. Henderson bleef meedraaien om Kopecky en Silvia Persico terug te halen, maar dat mocht niet meer baten. De 24-jarige Engelse moest nadien het achtervolgende groepje laten gaan op de Paterberg en kwam na een straffe prestatie als negende over de meet.

"We wilden eigenlijk Marianne en Karlijn Swinkels uitspelen in de finale."

Anna Henderson

“Het was een gekke koers”, aldus Henderson. “Eigenlijk viel de beslissing al op de glibberige Koppenberg. Het was fietsend prima te doen, maar het houdt meteen op als er ook maar één iemand stilvalt. Ik moest rennen en ben daarna zo snel mogelijk weer op mijn fiets gestapt. We wilden eigenlijk Marianne en Karlijn Swinkels uitspelen in de finale. Na de Koppenberg bleef ik in positie en hoopte ik dat zij nog terug zouden keren. Helaas lukte dat niet meer.”

Ook Vos wijst de Koppenberg aan als beslissend moment. “SD Worx opende het bal op de Koppenberg en al rond de tiende plaats moesten we uit onze pedalen. Daardoor werd de koers aan stukken geregen. Ik zat helaas niet mee. Vanaf dat moment ging het erg vlot en was Kopecky heel sterk. Ik ga hier nu van herstellen en me voorbereiden op Parijs-Roubaix.”

 / 

Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres WE

One day race

Gerelateerde updates