IJzersterke Van Empel zegeviert in Heusden-Zolder

IJzersterke Van Empel zegeviert in Heusden-Zolder

Fem van Empel heeft de zesde manche van het Superprestige-klassement op haar naam geschreven. In Heusden-Zolder bleek de 21-jarige renster van Team Jumbo-Visma een maat te sterk voor de tegenstand. Voor Van Empel is het de twaalfde zege in dertien wedstrijden.

Op het voormalig F1-circuit in Heusden-Zolder kregen de rensters woensdagmiddag een snel parcours voorgeschoteld. Van Empel kende een voortvarende start op de vlugge omloop. De regerend Europees en wereldkampioene sloeg samen met Alvarado een gaatje op de rest van het veld. In de derde ronde leek de 21-jarige renster solo weg te rijden, maar door een val moest ze in de achtervolging. Van Empel klampte aan en tot de finishlijn werd er gestreden voor de zege. In een nek-aan-nekrace bleek Van Empel uiteindelijk de sterkste.

De jonge renster van de geel-zwarte equipe kwam halverwege de koers in een afdaling ten val. “Er liggen veel kleine kuilen in de afdaling. Mijn voorwiel kwam terecht in zo’n kuil, waardoor ik viel”, reageerde Van Empel na afloop. “Gelukkig liep ik niet veel schade op, en kon ik mijn weg vervolgen. Ik had gelukkig een richtpunt voor me, maar ik moest er toch weer even inkomen.”

"Ik was er op gebrand om vandaag goed te zijn"

Fem van Empel

In de laatste ronde volgde er een spannend duel tussen Van Empel en Alvarado dat beslist werd in een sprint. “Ik probeerde Alvarado in eerste positie te dwingen voor we het asfalt op kwamen. Het was een gokje om het op een sprint te laten uitdraaien, omdat Alvarado ook snel is. Gelukkig pakte het goed uit. Ik was erop gebrand om vandaag goed te zijn en ik denk dat ik samen met Alvarado weer een mooie strijd heb laten zien.”

 / 

Gerelateerde updates