Jumbo-Visma Women grijpt naast podium in eerste etappe Baloise Ladies Tour

Jumbo-Visma Women grijpt naast podium in eerste etappe Baloise Ladies Tour

De dames van Team Jumbo-Visma zijn er in de eerste etappe van de Baloise Ladies Tour niet in geslaagd om mee te sprinten voor de overwinning. Anna Henderson behaalde namens de zwart-gele formatie een vijfde plaats. De eindoverwinning ging naar de Nederlandse Mischa Bredewold.

De eerste etappe leek er op voorhand een voor de sprinters te zijn. Het vlakke parcours van 115 kilometer bestond uit een plaatselijke ronde van dertien kilometer die acht keer werd verreden. Kort na de officiële start wist Jumbo-Visma Women het heft in handen te nemen. De dames dicteerden lang het tempo van het peloton. Dit resulteerde voor in een tweede plek bij de eerste tussensprint voor Henderson. De Britse wist hiermee twee bonificatieseconden te pakken, waardoor zij virtueel gelijk kwam te staan met koploopster Lisa Klein.

Bij de tweede tussensprint greep Henderson met een vierde plek net naast de extra secondes. Op twintig kilometer voor de eindstreep vond een aanval plaats waarbij drie rensters wisten te vluchten. De ontsnapping bleek uiteindelijk goed genoeg om het peloton voor te blijven. Bredewold won de eindsprint en pakte hiermee de etappe én de leiderstrui. Een tiental seconden na haar binnenkomst wist Henderson als vijfde de finishlijn te passeren.

"We kwamen vandaag om te sprinten voor de overwinning. Dat is helaas niet gelukt."

Lieselot Decroix

Lieselot Decroix: “We kwamen vandaag met het doel om te sprinten voor de overwinning. Dat is ons helaas niet gelukt. We hadden de wedstrijd tot het einde goed onder controle. Bij de eerste sprint om de bonificatieseconden lukte het ons om een mooie sprinttrein te vormen. De tweede verliep wat minder, maar we hebben alsnog redelijk mee kunnen sprinten. Vlak voor de finale wist een drietal rensters te ontsnappen, waardoor we niet meer mee konden strijden voor de overwinning. Anna werd uiteindelijk in de sprint van het peloton nog knap tweede.”

 / 

Gerelateerde updates