Kooij derde in eerste etappe Renewi Tour

Kooij derde in eerste etappe Renewi Tour

Olav Kooij is als derde over de streep gekomen in de eerste etappe van de Renewi Tour. De 21-jarige Nederlander zat in de laatste kilometers achter een valpartij, maar wist zich nadien nog knap naar een podiumplaats te knokken. Jasper Philipsen schreef de rit op zijn naam.

Na een snelle start reden vijf renners weg uit het peloton. Team Jumbo-Visma deed een duit in het zakje in de achtervolging en zorgde er daardoor mede voor dat de kopgroep eenvoudig werd teruggepakt. Op de smalle wegen rond Ardooie werd Kooij precies op tijd naar voren gebracht door zijn ploeggenoten, totdat een valpartij vlak voor hem roet in het eten leek te gooien. Kooij moest in geslagen positie beginnen aan zijn sprint, maar werkte zichzelf nog knap op naar de derde plaats.

"Het is in elk geval mooi om te sprinten in zo’n sterk deelnemersveld."

Olav Kooij

“De valpartij was net voor een cruciale bocht en daar zat ik helaas achter”, vertelt Kooij. “Dan weet je dat het lastig wordt. Er stond wel een lichte tegenwind, dus ik hoopte nog van iets verder te kunnen komen. Gelukkig had ik genoeg ruimte, maar een overwinning zat er niet meer in. Mijn gevoel in de sprint was oké. Waarschijnlijk volgt er nog een nieuwe kans in de vierde etappe. Het is in elk geval mooi om te sprinten in zo’n sterk deelnemersveld.”

 / 

Gerelateerde updates