Kooij nipt geklopt in tweede etappe Parijs-Nice

Kooij nipt geklopt in tweede etappe Parijs-Nice

Olav Kooij is in de tweede etappe van Parijs-Nice als tweede geëindigd. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam na een hectische finale, die werd ontsierd door een valpartij, een banddikte tekort en sprintte naar de tweede plaats achter Mads Pedersen.

Met nog een kilometer te gaan ging het op hoge snelheid mis aan de rechterkant van het peloton. Een vluchtheuvel werd over het hoofd gezien en een aantal renners kwam ten val. Team Jumbo-Visma zat met Edoardo Affini en Kooij gepositioneerd aan de linkerkant van de weg. Zij wisten de valpartij te ontwijken, waarna Kooij zich mengde in de strijd om te etappezege.

“We zaten goed gepositioneerd met de rotonde die nog moest komen in de laatste kilometer”, aldus Kooij. “Het was al de hele dag erg nerveus, omdat ploegen alert waren voor eventuele waaiers. In de finale ging het heel erg hard met de wind vol in de rug en de aflopende wegen.”

"Edo deed echt geweldig kopwerk, hij bracht Olav in goede positie voor de sprint"

Marc Reef

De 21-jarige sprinter had zijn perfecte positie te danken aan ploegmaat Affini. “Edo deed echt geweldig kopwerk. Hij bracht Olav in goede positie voor de sprint”, meent ploegleider Marc Reef. “Uiteindelijk kwam Mads Pedersen tussen ons in te zitten en kon ik uit zijn wiel mijn sprint aangaan”, vervolgt Kooij, die nipt geklopt werd door de Deen.

Het was niet de eerste keer dit wielerseizoen dat Kooij dicht bij zijn eerste overwinning van het seizoen was. Gisteren werd hij vierde in de eerste etappe, maar ook in de Ronde van Valencia en de UAE Tour haalde de jongeling al vier topvijfklasseringen. “Dat het me nog niet gelukt is om te winnen is natuurlijk een beetje frustrerend. De twee eerste ritten hier in Frankrijk zijn het perfecte voorbeeld dat elke sprint weer anders is.“ Dat beaamt Reef ook. “Olav komt steeds dichterbij en doet telkens goed mee. Hopelijk kan hij in de vijfde etappe weer voor de overwinning gaan.”

 / 

Gerelateerde updates