Powered by
Kooij sprint naar tweede plek in derde etappe Baloise Belgium Tour

Kooij sprint naar tweede plek in derde etappe Baloise Belgium Tour

Olav Kooij is voor de tweede achtereenvolgende dag op het podium geëindigd. In de derde etappe van de Baloise Belgium Tour sprintte de 22-jarige renner van Team Visma | Lease a Bike naar een tweede plek. Kooij, die gisteren derde werd, hoefde alleen Jasper Philipsen voor zich te dulden.

Zonder de zieke Julien Vermote maakte het peloton zich op voor de langste rit uit de Belgische rittenkoers. Onderweg kregen de renners meerdere korte beklimmingen voorgeschoteld, waarvan de met kasseien bestrate Kerkstraat de lastigste bleek. Team Visma | Lease a Bike koerste attent en was voortdurend in de voorste regionen te vinden.

Hoewel het peloton enkele keren uiteenspatte, kwam alles weer bij elkaar en moest een massasprint bepalen wie er met de ritzege vandoor ging. Kooij moest in de slotmeters van ver komen, maar slaagde er dankzij een machtige eindsprint in als tweede te eindigen. 

"Tweede is zeker niet slecht, maar laten we hopen dat we deze lijn kunnen doorzetten dit weekend."

Olav Kooij

"Het was een nerveuze finale waarin flink gekoerst werd. Op zich zaten we goed, maar omdat de laatste meters naar beneden gingen, kwamen we in de spreekwoordelijke wasmachine terecht. In de sprint moest ik een paar posities goedmaken en uiteindelijk kwam ik niet verder dan de tweede plek. Dat is zeker niet slecht, maar laten we hopen dat we de lijn dit weekend kunnen doorzetten en een overwinning kunnen behalen in de laatste etappe."

 / 

Gerelateerde updates