Kooij spurt naar zege in derde etappe Gree-Tour of Guangxi

Kooij spurt naar zege in derde etappe Gree-Tour of Guangxi

Olav Kooij heeft de derde etappe van de Gree-Tour of Guangxi op zijn naam geschreven. De 21-jarige spurter van Team Jumbo-Visma bleek in de straten van start- en finishplaats Nanning ruimschoots de snelste. Kooij boekte zodoende zijn twaalfde zege van het seizoen.

Het peloton moest vijfmaal een lokale ronde afleggen, met daarin telkens een steile beklimming met uitschieters tot twintig procent. Kooij had het in de slotronde zichtbaar lastig op de klim, moest even lossen, maar keerde niet veel later in het bijzijn van enkele ploeggenoten terug in de eerste groep. De jonge spurter uit Numansdorp zette vervolgens zijn ploeg op kop van het peloton en maakte het karwei even later vakkundig af. Daarmee boekte hij zijn twaalfde zege in 2023. De teller van Team Jumbo-Visma liep hierdoor op naar 66 seizoenszeges.

Kooij is naar eigen zeggen erg in zijn nopjes met zijn zege. “Het is een heerlijk gevoel om deze week een etappe te winnen. Het was een lastige finale. De klim was behoorlijk pittig. Ik kende een moeilijk moment, maar door het werk van de ploeg kon ik weer terugkeren in het peloton. Ik voelde me goed en kon mijn sprint op een goed moment inzetten. Gelukkig kon ik het afmaken. Ik ben de jongens heel dankbaar voor het vele werk. Dit is een teamoverwinning uit het boekje”, stelt Kooij.

"Dit is een teamoverwinning"

Olav Kooij

“Het was afwachten of het vandaag tot een massasprint zou komen”, vult ploegleider Maarten Wynants aan. “We lieten de controle over aan een aantal andere ploegen. Gedurende de rit werd duidelijk dat een hoop ploegen toch wel baat had bij een spurt. Olav had het op de steile klim lastig, maar mede dankzij het straffe werk van zijn ploeggenoten was hij in staat te sprinten aan het eind van de rit. Hij maakt het vervolgens op fraaie wijze af. Na de ietwat teleurstellende resultaten in de eerste twee ritten, is dit een mooie opsteker. Je kunt met recht stellen dat dit een overwinning van het hele team is.”

Gree-Tour of Guangxi

Stage 3

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Olav Kooij
Jumbo-Visma 03:04:09
1
Dries De Bondt
Alpecin-Deceuninck +09:21:40
2
Rick Pluimers
Tudor Pro Cycling Team +00:00:00
2
Jonathan Milan
Bahrain - Victorious +00:00:02
3
Marijn van den Berg
EF Education-EasyPost +00:00:00
31
Steven Kruijswijk
Jumbo-Visma +00:00:00
38
Milan Vader
Jumbo-Visma +00:00:00
48
Tim van Dijke
Jumbo-Visma +00:00:14
74
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:01:32

Gerelateerde updates