Kooij wint lastige openingsetappe Parijs – Nice

Kooij wint lastige openingsetappe Parijs – Nice

Olav Kooij heeft de eerste etappe van Parijs – Nice op zijn naam geschreven. Na een zware finale wist de 22-jarige sprinter van Team Visma | Lease a Bike met een ultieme inspanning Mads Pedersen te verslaan. Door zijn zege werd Kooij de eerste klassementsleider in de Franse rittenkoers.

In de openingsetappe van de 82e editie van de Koers naar de Zon gaven de ploegen met klassementsambities een drietal vluchters geen grote voorsprong. Met de heuvelachtige finale in zicht lieten de favorieten op de eindwinst zich zien tijdens een sprint om enkele bonificatieseconden in Montainville. Team Visma | Lease a Bike-kopman Matteo Jorgenson pakte de volle buit, voor Remco Evenepoel en Egan Bernal.

Na de prik van de kopmannen reed het peloton richting aankomstplaats Les Mureaux. Kooij koos, na perfect voorbereidend werk van zijn ploeggenoten, het wiel van Pedersen. Met een knap eindschot wist de Numansdorper uiteindelijk de voormalige wereldkampioen te passeren. Kooij behaalde zijn derde overwinning van het seizoen en hij werd leider in het algemene-, punten- en jongerenklassement. Voor Team Visma | Lease a Bike was het al de tiende overwinning dit seizoen.

"Ik werd uitstekend bijgestaan door het team vandaag"

Olav Kooij

“Deze zege deed deugd”, reageert Kooij na afloop. “We wisten vooraf dat er ons een zware etappe wachtte, maar dat weerhield ons niet om er vol voor te gaan. Ik werd uitstekend bijgestaan door het team vandaag. Het was afzien op de laatste hellingen, maar al vrij snel werd het duidelijk dat we met een uitgedunde groep om de zege gingen sprinten. Het werd nog spannend op het einde, maar ik ben tevreden dat ik hier meteen de overwinning binnen kan rijven. Morgen volgt er normaliter een nieuwe kans voor de sprinters, dus we krijgen een goede kans om de gele trui te verdedigen.”

Gerelateerde updates