Kooij zevende in tweede etappe Gree-Tour of Guangxi

Kooij zevende in tweede etappe Gree-Tour of Guangxi

Olav Kooij is als zevende over de streep gekomen in de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi. De jonge sprinter zat in de slotfase goed van voren, maar kwam na een hectische spurt tekort voor een topklassering. De Italiaan Jonathan Milan kwam als eerste over de meet.

De tweede etappe van de Chinese rittenkoers bracht de renners van Beihai naar Qinzhou. Net als in de eerste etappe, ontstond al snel de traditionele vroege vlucht. Vier renners creëerden een gat van ruim drie minuten, maar werden op tien kilometer voor de meet gegrepen. In de finale probeerde Team Jumbo-Visma Kooij in een goede positie te brengen. De 21-jarige Nederlander was alert, maar kwam tekort voor een podiumplaats.

"Het was een hectische sprint"

Maarten Wynants

“Het was een hectische sprint”, vertelt ploegleider Maarten Wynants over de slotfase van de tweede etappe. “De laatste 3,5 kilometer waren rechttoe, rechtaan. Dat maakt het vaak complex omdat de timing cruciaal is. Dit keer was onze timing niet ideaal, daardoor moesten we van net iets te ver beginnen.

Wynants blikt direct vooruit op de komende etappes. “Morgen krijgen we vijf keer een klim van één kilometer aan tien procent. Dan moet alles meezitten om te kunnen sprinten. Daarna hebben we een aankomst bergop waar we plannen hebben met Milan (Vader). Tenslotte volgen nog twee massasprints waar we op nieuw kansen hebben met Olav.”

“Koersen in China heeft wel wat”, aldus de Belgische ploegleider. “Ze zijn hier niet gewend om met wielrenners om te gaan, dat maakt het wel speciaal. Het is leuk om eens in een andere cultuur te koersen, dat maakt het uniek en interessant.”

Gerelateerde updates