Kraak vierde in rit drie Ronde van Scandinavië

Kraak vierde in rit drie Ronde van Scandinavië

Amber Kraak is als vierde over de streep gekomen in de derde etappe van de Ronde van Scandinavië. De 29-jarige Nederlandse kwam net tekort voor een podiumplek. De winst was voor Lorena Wiebes. Door haar vierde plek trekt Kraak als vijfde in het klassement richting de tijdrit van zaterdag.

Het regende aanvalspogingen tussen Kongsberg en aankomstplaats Larvik. Met nog vijftig kilometer te gaan, zag Maud Oudeman haar kans. De 19-jarige Team Jumbo-Visma-renster kreeg gezelschap van een drietal, maar een nerveus peloton liet niet begaan. Op het eind probeerde Carina Schrempf het nog solo, maar het uitgedunde peloton had haar zinnen gezet op een sprint in de straten van Larvik. Kraak had een goed eindschot in de benen, maar moest uiteindelijk Wiebes, Liane Lippert en klassementsleidster Cecilie Uttrup Ludwig voor zich dulden.

"Ik ben tevreden met een vierde plek. Dat was het hoogst haalbare"

Amber Kraak

“Het was een hectische etappe waarin constant aangevallen werd”, reageert Kraak. “Toen de beklimmingen begonnen, werd er constant gedemarreerd. Uiteindelijk zaten we met vier Team Jumbo-Visma-rensters in het uitgedunde peloton. Voor ons was het een goede situatie om Maud even mee in de kopgroep te hebben. Daarna was het aan mij om me te focussen op de finale. Ik ben tevreden met een vierde plek. Dat was het hoogst haalbare vandaag.”

De ploegen maken nu de oversteek van Noorwegen naar Denemarken, waar de laatste twee etappes plaatsvinden. Op zaterdag staat de individuele tijdrit van zo’n zestien kilometer op het programma. Kraak vangt de race tegen de klok aan als vijfde in het algemeen klassement, op 49 seconden van leider Ludwig. “In de tijdrit wordt het zaak om een opnieuw voor een goed resultaat te gaan. Ik wil mijn goede positie in het klassement vasthouden”, aldus Kraak.

 / 

Gerelateerde updates