Kuss en Uijtdebroeks klimmen in regenachtige en koude bergetappe Volta Ciclista a Catalunya niet met de besten mee

Kuss en Uijtdebroeks klimmen in regenachtige en koude bergetappe Volta Ciclista a Catalunya niet met de besten mee

Team Visma | Lease a Bike heeft in de tweede etappe van de Volta Ciclista a Catalunya geen potten kunnen breken. In zware omstandigheden door de regen en de kou kwam kopman Sepp Kuss na de lange klim richting Vallter 2000 op de twaalfde plaats binnen.

Op weg naar het hooggebergte trokken zes renners ten aanval. Team Visma | Lease a Bike reed heel de etappe in de voorste rijen en bracht kopmannen Kuss en Uijtdebroeks voor de slotbeklimming in goede positie. Na een gevecht op de flanken van de Pyreneeën-reus kwam Tadej Pogacar als winnaar solo over de streep.

De weersomstandigheden veranderden halverwege de etappe en maakten de rit extra zwaar. Begonnen in stralend weer, eindigen in de mist en zware regen. Volgens ploegleider Marc Reef speelde dat zeker een prominente rol. “Het regende heel hard en de temperatuur daalde behoorlijk”, vertelt Reef.

Kuss bevestigde de woorden van zijn ploegleider: “Het was een zware dag en dat voel je dan zeker aan je benen. Ik denk dat niemand nog heel fris was op het einde”, zegt de Amerikaan na afloop. “Het was misschien niet onze beste dag, maar er komt nog heel veel aan. We moeten vooral vooruitkijken, als je het aan mij vraagt.”

"Er komen nog genoeg kansen en mogelijkheden voor de ploeg aan."

Cian Uijtdebroeks

Uijtdebroeks beleefde de zware kost als volgt: ,"Eigenlijk voelde ik mezelf meer dan goed”, legt de jonge Belg uit. "Mede dankzij de ploeg konden we vooraan beginnen aan de slotklim. Bij de aanval van Pogacar moest ik passen, maar in een groepje daarachter kon ik goed mee. Echter kreeg ik het steeds kouder en alles verkrampte in de laatste kilometers. Ik kon weinig kracht meer zetten en toen was het een kwestie van sleuren naar de top.”

Reef: “Ik denk dat Sepp en Cian er alles aan hebben gedaan om een goed resultaat te rijden. Ze hebben gevochten en voor nu moeten we daar tevreden mee zijn. Sepp staat negende in het klassement, op veertig seconden van het podium. Dat biedt nog perspectief.”

Reef verwacht morgen, als het peloton een nieuwe bergetappe gaat betwisten, opnieuw kansen voor de klassementsrenners richting Port Ainé. “Er komt weer een zware dag aan met hopelijk wat betere weersomstandigheden. Dan gaan we er weer voor.” Ook Uijtdebroeks kijkt weer vooruit. “Ik hoop weer die goede benen terug te vinden. Er komen nog genoeg kansen en mogelijkheden voor de ploeg aan.”

 / 

Gerelateerde updates