Kuss negende in openingsrit Volta Ciclista a Catalunya

Kuss negende in openingsrit Volta Ciclista a Catalunya

Sepp Kuss is als negende geëindigd in de eerste rit van de Volta Ciclista a Catalunya. De eerste etappe van de Spaanse rittenkoers had enkele heuvels voor het peloton in petto, maar desondanks werd er in de oplopende finishstraat door een peloton gesprint om de zege. Nick Schultz won de rit.

Met Cian Uijtdebroeks en Kuss hoopt Team Visma | Lease a Bike deze week hoge ogen te gooien in het algemeen klassement. Laatstgenoemde geeft na binnenkomst zijn oordeel over de eerste etappe. “Het was nog een behoorlijk pittige dag. Op deze manier konden we er lekker inkomen. Als team waren we op de afspraak op de momenten dat het nodig was. Zelf voel ik me goed in orde. Ik kijk al erg uit naar de bergetappes van deze week. Daarvan komen er nogal een aantal”, stelt Kuss.

“Het was op papier niet de meest lastige dag van de week”, vertelt Uijtdebroeks. “Maar het was desondanks een heel hectische dag. Het was voor Sepp en mij vooral zaak om niet onnodig tijd te verliezen. Dat is, mede vanwege het werk van de ploeg, gelukt. In de finale schoot het tempo de hoogte in en merkte ik dat de benen erg goed aanvoelden. Dat belooft veel goeds voor de aankomende dagen.”

"Als team waren we op de afspraak op de momenten dat het nodig was"

Sepp Kuss

Team Visma | Lease a Bike kreeg in de openingsrit ook een tegenvaller te verwerken. Bart Lemmen viel en moest noodgedwongen afstappen. “Bart is helaas ten val gekomen tijdens de koers. Hij heeft zijn sleutelbeen gebroken en is meteen naar het ziekenhuis gebracht ”, vertelt ploegleider Marc Reef.

Gerelateerde updates