Kuss, Tratnik en Van Aert kunnen lang aanklampen in bergrit Volta ao Algarve

Kuss, Tratnik en Van Aert kunnen lang aanklampen in bergrit Volta ao Algarve

Sepp Kuss en Jan Tratnik nestelden zich in de top vijf van de lastige tweede etappe in de Volta ao Algarve. Het duo van Team Visma | Lease a Bike reed op de flanken van Alto de Foía met de beste renners mee naar boven. Kuss sprintte naar een derde plaats, Tratnik vervolledigde de top vijf. Ook Wout van Aert kon lang meegaan bergop.

Getuige de aanwezigheid van Kuss, Tratnik, Van Aert en ook Milan Vader, kwam Team Visma | Lease a Bike goed beslagen ten ijs op de slotklim, de scherprechter in rit twee van de Volta ao Algarve. Van Aert zag deze lastige beklimming als een goede test en kon lang aanklampen. In de slotkilometer, toen de eerste groep nog uit slechts een renner of vijftien bestond, kreeg hij het lastig met het hoge tempo. Daniel Felipe Martinez spurtte uiteindelijk naar de zege, met Kuss en Tratnik niet ver daarachter.

“We kunnen zeer content zijn met de prestaties vandaag”, toont Marc Reef zich na afloop een tevreden ploegleider. “We wisten op voorhand dat we niet de favoriet waren voor de zege. Van Aert heeft lang kunnen aanklampen, maar kwam op het einde nét iets te kort. De afspraak was dat hij zou bekijken hoe lang hij het zou volhouden. Dat bleek uiteindelijk tot in de slotkilometer. Dat is iets waar we heel tevreden mee kunnen zijn.”

"We kunnen zeer content zijn met de prestaties vandaag"

Marc Reef

Met nog een tijdrit en lastige heuvelrit in aantocht, is Reef stellig over het kopmanschap. “Tratnik is onze man voor de algemene rangschikking. Hij heeft een sterke tijdrit in de benen en kan zich, gesterkt door zijn goede vorm, nestelen in de top van het klassement. Wat hij, Kuss en ook Van Aert vandaag lieten zien, kan ons zeker bekoren in deze fase van het seizoen.”

Gerelateerde updates