Laporte en Benoot in offensief in negentiende Tourrit

Laporte en Benoot in offensief in negentiende Tourrit

De negentiende etappe van de Tour de France is gekleurd door de vluchters. In een rit die veel weg had van een voorjaarsklassieker bleken Christophe Laporte en Tiesj Benoot twee van de 36 uitverkorenen. Laporte eindigde uiteindelijk als zesde, achter winnaar Matej Mohoric.

Na een voortvarende start van de etappe maakte Benoot in eerste instantie deel uit van een kopgroep van negen. Even later kreeg dat negental gezelschap van een grotere groep. Na de samensmelting bestond het front uit in totaal 36 renners. Zij mochten gaan strijden om ritwinst. Uiteindelijk haalde een groep van drie het tot op de streep. Enkele seconden daarachter spurtte Laporte voor de tweede dag op rij naar een toptienklassering. Jonas Vingegaard kwam in zijn gele trui ruim dertien minuten na de dagwinnaar over de streep.

“Het was een heel snelle etappe”, refereert Vingegaard aan de gemiddelde snelheid van bijna vijftig kilometer per uur. “We zijn ook deze dag weer veilig doorgekomen. We droegen er zorg voor dat niemand die kort in het klassement stond zou meeglippen. Dat lukte. Voor ons zaten Tiesj en Christophe in de vlucht, dus de situatie was prima. Etappewinst was mooi geweest, maar dat zat er niet in. Deze rit had veel weg van een klassieker. De start was behoorlijk rap, omdat iedereen deel wilde uitmaken van de vlucht. Uiteindelijk zijn we tevreden met hoe de dag van vandaag verlopen is.”

"Iedere dag dichter bij Parijs is er eentje"

Jonas Vingegaard

De Deen ziet het einde van de Tour naderen. “Iedere dag dichter bij Parijs is er eentje. Daarmee komen we ook steeds dichter bij ons ultieme doel. Voordat we zondag naar Parijs fietsen resteert er morgen een zware bergetappe. Het consolideren van mijn leidende positie in het klassement heeft de absolute prioriteit. Mocht de mogelijkheid zich voordoen om te strijden om de ritwinst, dan zou dat zeker een mooie bijkomstigheid zijn voor mij. Ik verwacht ook nog iets van de concurrentie. We zullen hoe dan ook gefocust moeten zijn. Ik kijk in ieder geval uit naar de fraaie etappe van morgen.”

Gerelateerde updates