Laporte strandt in het zicht van de haven in Kuurne-Brussel-Kuurne

Laporte strandt in het zicht van de haven in Kuurne-Brussel-Kuurne

Christophe Laporte heeft zijn eerste koers in het geel-zwart van Team Jumbo-Visma met een achtste plek af weten te sluiten. De Fransman reed lange tijd in de aanval, maar werd in de laatste hectometers gegrepen door de aanstormende sprinters.

Onder een stralende Belgische zon vertrokken de renners rond het middaguur voor een koers van 195 kilometer. Al snel ontstond er een kopgroep van zes renners. Op zestig kilometer van de meet besloot Tiesj Benoot de knuppel in het hoenderhok te gooien. Met deze aanval wist Benoot ervoor te zorgen dat er een groep van achttien renners in de kop van de wedstrijd kwam. Naast Benoot waren ook Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte aanwezig namens Team Jumbo-Visma.

Nadat de verstandhouding in de kopgroep op twintig kilometer voor de streep spaak liep, besloot Laporte nogmaals te versnellen. De Fransman kreeg twee renners met zich mee en samen pakten ze een voorsprong die schommelde tussen de tien en twintig seconden. Bij het zien van de rode vlag voor de laatste kilometer was het verschil nog altijd tien seconden en leek een stunt in de maak. Helaas voor de debuterende Laporte kwamen de sprinters op honderdvijftig meter voor de streep langszij.

"Ik had er vertrouwen in dat het kon, maar we wisten dat het peloton niet ver weg was."

Christophe Laporte

Voor Laporte was het een enerverende eerste dag in het geel-zwart. “Ik had er vertrouwen in dat het kon, maar we wisten dat het peloton niet ver weg was. We hebben alles gegeven en gereden voor de winst. We bleven tot het einde knokken om het tot de finish te redden, maar de laatste kilometer verloren we wat snelheid. Het was spannend, maar het is wat het is.”

De Fransman voelt zich goed bij Team Jumbo-Visma. “Ik ben erg blij om bij dit team te zijn. We hebben gisteren gewonnen met Wout en ook vandaag reden we een sterke race. Ik maak deel uit van een sterke ploeg, waarmee we ook verschillende strategieën uit kunnen spelen.” Toch gaat bij Laporte het vizier al vooruit. “Ik ga volgende week naar Parijs-Nice om het team te helpen en daarna gaat de focus weer op de klassiekers.”

 / 

Gerelateerde updates