Laporte tiende in Strade Bianche

Laporte tiende in Strade Bianche

Team Visma | Lease a Bike heeft in Strade Bianche niet kunnen meestrijden aan het absolute front. Christophe Laporte, Attila Valter en Sepp Kuss toonden zich gedurende de koers meermaals van voren, maar het trio kon niet mee op de beslissende momenten in de wedstrijd. Laporte completeerde uiteindelijk de top tien.

De koers brak vlak voor de gravelstrook Monte Sante Marie volledig open. De regen kwam met bakken uit de hemel, resulterend in epische omstandigheden. Dat bleek voor een groep favorieten het sein de gashendel vlak voor een van de vele scherprechters eens flink open te draaien. Tadej Pogacar demarreerde op ruim tachtig kilometer van de streep. Het bleek het startschot van zijn eenzame zegetocht.

Laporte en Valter vatten vervolgens nog post in een groep enkele minuten achter de uiteindelijke winnaar. Nadat ook daarin een schifting plaatsvond, bleken de podiumplaatsen vergeven en reed het duo voor wat het waard was richting het magische Piazza del Campo in Siena. De tiende plaats bleek voor de Fransman van Team Visma | Lease a Bike uiteindelijk het maximaal haalbare.

"We waren vandaag simpelweg niet goed genoeg"

Grischa Niermann

“Dit is niet het resultaat waarvoor we op voorhand kwamen”, stelt ploegleider Grischa Niermann zich vlak na de finish open en eerlijk op. “We waren vandaag uiteindelijk simpelweg niet goed genoeg. Zo eerlijk mogen én kunnen we wel zijn. Christophe heeft alsnog een hele knappe koers gereden. Hij nestelt zich nog net in de top tien, tussen een hoop goede klimmers. De omstandigheden maakten het zeker niet eenvoudiger, maar Strade Bianche is ieder jaar zwaar. Ook dat wisten we vooraf. Het is overduidelijk dat de beste er vandaag met de hoofdprijs vandoor is gegaan.”

Gerelateerde updates