Markus doet opnieuw met de besten mee in zesde etappe La Vuelta Femenina

Markus doet opnieuw met de besten mee in zesde etappe La Vuelta Femenina

Riejanne Markus heeft in de zesde rit van La Vuelta Femenina opnieuw haar klassementsambities duidelijk gemaakt. Op de flanken van La Laguna Negra klom de renster van Team Visma | Lease a Bike met de besten mee naar boven en passeerde ze als vierde de streep. Daarmee behield Markus haar derde plek in het klassement.

Voor de tweede dag op rij kregen de rensters een aankomst bergop voorgeschoteld. Een kopgroep van vier probeerde met een voorsprong aan de beklimming van La Laguna Negra te beginnen, maar mede door toedoen van Team Visma | Lease a Bike slaagde het kwartet niet in die missie. Marianne Vos pakte bij de tussensprint de volle buit en verstevigde haar positie in het puntenklassement.

Aan de voet van de slotklim werd Markus van voren afgezet door haar teamgenoten. De Nederlands tijdritkampioene haakte haar wagonnetje lang aan bij Demi Vollering, maar moest een klein gaatje laten toen Vollering en Evita Muzic versnelden. Laatstgenoemde greep de dagzege, terwijl Markus vlak daarachter als vierde de finish passeerde.

"Ik sta nu wat steviger op plek drie, daar ben ik heel blij mee."

Riejanne Markus

"De benen voelden goed vandaag. Ik streed met Elisa (Longo Borghini) en Yara (Kastelijn) om de derde plek en sloeg op het laatst nog een klein gaatje met Elisa. In het klassement sta ik nu wat steviger op plek drie en daar ben ik heel blij mee", aldus Markus.

Ook Vos kijkt tevreden terug op de zesde rit. "Het was een goede dag, al was het door de tegenwind wel een vrij lange etappe. Onderweg pakte ik nog wat punten mee voor de groene trui en daarna was het aan Riejanne om het zwaarste werk te verrichten. Dat heeft ze goed gedaan."

 / 

Gerelateerde updates