Markus tweede in razendsnelle proloog Simac Ladies Tour

Markus tweede in razendsnelle proloog Simac Ladies Tour

Riejanne Markus is in het rood-wit-blauw naar een tweede plaats gesneld in de proloog van de Simac Ladies Tour. De tijdritspecialist stond lange tijd aan de leiding, maar zag Charlotte Kool er met de winst vandoor gaan.

Het korte, maar door alle bochten, ronduit technische parcours in en rondom Ede was een kolfje naar de hand van de rensters van Team Jumbo-Visma. Met toptienplaatsen voor Markus en Anna Henderson, en Karlijn Swinkels op de elfde stek, lieten de kopvrouwen zich op Nederlandse bodem volop zien.

Markus is in haar nopjes met haar prestatie: “Ik heb alles gegeven en ben helemaal stuk gegaan”, aldus de Nederlands kampioen tijdrijden. “Dit is een aparte discipline, heel anders dan een gewone wegwedstrijd. Je zou het kunnen vergelijken met de inspanning die je levert in finale.”

"We mogen wel spreken van een goed begin."

Riejanne Markus

Het is voor Markus de eerste koers na het WK in Glasgow. “Ik had het mentaal nodig om even rust te nemen en lekker thuis te zijn. De Tour de France Femmes en het WK vielen voor mij wel een beetje tegen, terwijl ik wel een goed seizoen draai. Ik heb na die rust weer veel kunnen trainen om me op te laden voor het laatste deel van het seizoen.”

De allrounder kijkt uit naar het koersen op Nederlandse en Belgische bodem. “Ik heb zin om met dit team te koersen en onszelf te laten zien. Het geeft altijd iets extra’s als je in Nederland kan racen met vrienden en bekenden langs de kant van de weg. En uiteraard is het mooi dat er nog een tijdrit volgt in deze mooie etappekoers. We mogen wel spreken van een goed begin.”

 / 

Uitslag proloog Simac Ladies Tour

Gerelateerde updates