Markus wint op sensationele wijze vierde etappe Simac Ladies Tour

Markus wint op sensationele wijze vierde etappe Simac Ladies Tour

Riejanne Markus heeft de vierde etappe van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. Markus reed in de laatste kilometers weg van het uitgedunde peloton en kwam in Landgraaf solo over de meet. Het is haar eerste overwinning in de Nederlandse kampioenstrui.

“Dit was het moment om te demarreren en het lukte, echt supergaaf”, vertelt Markus over het moment dat zij ontsnapte uit het peloton. “Carmen (Small, race coach) zei tegen mij dat ik niet meer om mocht kijken en gas moest blijven geven richting de finish. Ik wist dat het gat met de achtervolgers ongeveer vijftien seconden was. Dan weet je dat het close is, maar ik heb niet meer omgekeken en gehoopt dat ik het zou redden.”

"Dit was het moment om te demarreren en het lukte, echt supergaaf"

Riejanne Markus

Team Jumbo-Visma liet zich de hele dag goed van voren zien en had deze etappe hoog op het lijstje staan. 
“We keken er heel erg naar uit. De vorige etappes waren natuurlijk allemaal sprintritten en daar is het lastig om Lorena (Wiebes) te verslaan. Dan moet je wat verzinnen en daarom ging Anna (Henderson) vandaag al vroeg in de aanval. Ze stond lange tijd zelfs virtueel aan de leiding in het algemeen klassement. Uiteindelijk werd ze pas tien kilometer voor het eind teruggepakt en toen wist ik dat er een moment was voor mij om te demarreren”, aldus een opgetogen Markus.

"We hebben meerdere kaarten om te spelen voor de laatste twee etappes"

Riejanne Markus

Morgen staat er een tijdrit van bijna achttien kilometer op het programma. Markus, die onlangs nog derde werd bij het EK tijdrijden, won vandaag al tijd terug op haar concurrentes en hoopt dat morgen weer te doen. “Ik heb er heel veel zin in. Ik sta er goed voor en dit parcours ligt mij perfect.”

“Maar we hebben natuurlijk meerdere opties. We staan met vier rensters hoog in het klassement. Karlijn (Swinkels) en Anna (Henderson) hebben allebei een goede tijdrit in de benen. We hebben meerdere kaarten om te spelen, dus dat geeft ons een hele sterke positie voor de laatste twee dagen.”

Gerelateerde updates