Meesterlijke sprint Kooij levert tweede etappezege op in Vierdaagse van Duinkerke

Meesterlijke sprint Kooij levert tweede etappezege op in Vierdaagse van Duinkerke

Olav Kooij is op zeer overtuigende wijze naar de ritzege in de Vierdaagse van Duinkerke gesprint. De sprinter van Team Jumbo-Visma wist het goede werk van zijn ploeggenoten vakkundig af te maken. Het is voor Kooij zijn tweede overwinning tijdens de zesdaagse rittenkoers in Frankrijk.

Op voorhand was al duidelijk dat de vierde rit op het lijf van de snelle mannen geschreven was. Zes renners probeerden er toch wat van te maken en kozen voor de vroege vlucht. Ruim voor de meet werden deze ontsnappers ingerekend nadat het peloton na enkele kasseistroken uit elkaar geslagen werd. Leider Benjamin Thomas had de slag gemist en keerde niet meer terug. Kooij versloeg vervolgens met groot gemak alle overgebleven concurrenten in de uitgedunde eerste groep.

“Ik ben heel erg blij met deze tweede overwinning”, vertelt de 21-jarige renner na afloop. “Ik had goede benen en een super sterke ploeg vandaag. Die moet ik zeker bedanken voor hun goede werk. Ze reden de hele dag op kop voor mij. We zaten constant goed van voren. We wisten dat dat belangrijk zou zijn vandaag met de open wegen en kasseienstroken in het parcours.”

“Zo kon ik de dag eigenlijk vrij eenvoudig doorkomen. Uiteindelijk werd ik in de sprint goed afgezet. Echt geweldig dat ik hier nu sta met een tweede ritzege. Als sprinter wil je elke kans aangrijpen die je krijgt. Dat heb ik vandaag gedaan”, aldus een trotste Kooij.

"De ploeg reed de hele dag op kop voor mij, echt geweldig dat ik hier nu sta met de tweede ritzege"

Olav Kooij

Door de bonificatieseconden aan de meet maakt de renner van de Nederlandse wielerformatie een sprong in het algemeen klassement. Kooij staat nu op de derde plaats met maar zeven seconden achterstand op leider Kasper Asgreen. “Het algemeen klassement winnen gaat lastig worden, maar we gaan het zeker proberen. Morgen gaat een hele zware dag worden. Die ga ik proberen te overleven en hopelijk kunnen we dan zondag tijdens de afsluitende rit weer gaan sprinten om de overwinning.”

Het is alweer de derde seizoenszege van Kooij. Voorafgaand aan deze week wist de Nederlander al een etappe te winnen in Parijs-Nice. Het aantal overwinningen van Team Jumbo-Visma komt door de zege in Frankrijk op 26 te staan.

 / 

Foto's: François LO PRESTI Région Hauts de France

Gerelateerde updates