Mick van Dijke verovert Nederlandse tijdrittitel bij beloften

Mick van Dijke verovert Nederlandse tijdrittitel bij beloften

Mick van Dijke heeft de nationale tijdrittitel bij de beloften in de wacht gesleept. Op het parcours in Emmen versloeg de eenentwintigjarige hardrijder zijn tweelingbroer Tim, die er met het zilver vandoor ging. Lars Boven (vierde), Loe van Belle (zesde) en Darren van Bekkum (achtste) eindigden eveneens in de top tien.

In de laatste bocht voor de finish kwam de latere winnaar ten val. Van Dijke bedacht zich geen seconde en trachtte weer op zijn fiets te springen. “Dit was een tijdrit op de limiet, dan gaan er ook wel eens dingen fout”, vertelde Van Dijke achteraf. “Blijkbaar heb ik hard genoeg gereden om deze val te kunnen permitteren. Door de val zat er niets anders op dan de laatste meters rennend af te leggen. Gelukkig was het voldoende voor de winst. Die rood-wit-blauwe trui maakt uiteindelijk alles goed. In de afgelopen tijd heb ik bij het World Tour-team veel geleerd en een bepaalde hardheid opgedaan. Dat helpt me zeker om deze prestatie te bereiken. Zaterdag wacht de wegrit. Het doel is om met de ploeg die wegtitel te behalen.”

"Dit was een tijdrit op de limiet."

Mick van Dijke

Broer Tim stond versteld van zijn prestatie en heeft er vrede mee dat zijn broer de eerste plek voor zijn neus wegkaapte. “Ik heb in het begin van dit seizoen een blessure gehad. Dat heeft mij parten gespeeld in de voorbereiding. Ik rijd vandaag mijn eerste tijdrit ooit in wedstrijdverband. Daarin eindig ik als tweede achter mijn broer en dat is onwerkelijk. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Ik wist dat we goed bezig waren, maar dit overstijgt al mijn verwachtingen. Als er dan toch iemand sneller moet zijn, dan maar iemand van de ploeg. Dat het ook nog eens mijn bloedeigen broer is, maakt het extra speciaal. Dit biedt een hoop perspectief voor de toekomst. Iedere dag zullen we hard blijven werken. Het vertrouwen dat we voelen van de ploeg helpt daar enorm bij.”

"Dit is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet."

Tim van Dijke

Head of Development Robbert de Groot was na afloop trots op de gehele ploeg. “Het is een overweldigende teamprestatie dat we hier met vijf jongens bij de eerste tien eindigen. Daar had ik vooraf voor getekend. Het geeft aan dat die jongens geweldig hard werken en goed bezig zijn met het tijdrijden. De energie die we er telkens weer insteken betaalt zich vandaag dubbel en dwars uit. De jongens trainen met regelmaat op de tijdritfietsen en je ziet dat het hen verder brengt in deze discipline. Mick maakt een ongelooflijke ontwikkeling door. Hij heeft een enorme potentie. Met de blessure van Tim in het achterhoofd, is zijn zilveren medaille er voor mij eentje met een gouden randje. Ik ben ongelooflijk trots op alle jongens. Zaterdag wacht alweer de volgende kans en ook daar zullen we ons weer willen tonen”, kijkt De Groot vooruit op de wegrit van komend weekend.

"Ik ben ongelooflijk trots op alle jongens."

Robbert de Groot

 / 

Gerelateerde updates