Negende plek voor Foss in tweede etappe Renewi Tour

Negende plek voor Foss in tweede etappe Renewi Tour

Tobias Foss heeft in de tweede etappe van de Renewi Tour beslag gelegd op de negende plaats. In de 13,6 kilometer lange tijdrit rondom Sluis zette de Noor van Team Jumbo-Visma de klok stil op 15 minuten en 30 seconden. Daarmee gaf hij 25 seconden toe op ritwinnaar Joshua Tarling.

De enige rit op Nederlands grondgebied speelde zich af in Zeeuws-Vlaanderen, waar de renners een korte en vlakke race tegen de klok stond te wachten. Foss kwam al vroeg in actie en zette bij het passeren van de finish de derde tijd neer. Zo’n anderhalf uur later bleek de tijd van de wereldkampioen van 2022 goed voor een negende stek.

"Degelijk", vat ploegleider Maarten Wynants de dag kort samen. "Tobias heeft op het niveau van de afgelopen weken gepresteerd en ook Olav deed het naar behoren. We hadden gehoopt dat hij iets minder tijd zou verliezen, maar op het eind kwam er steeds meer wind. Dat was niet in zijn voordeel. Van Edoardo hadden we meer verwacht. Hij had geen goede dag en viel in het tweede deel behoorlijk stil."

In het klassement is er volgens Wynants echter nog van alles mogelijk. "Er staan veel klassiekerspecialisten in de top van het klassement. Tobias moet zich proberen te handhaven in de voorste groep. Het is niet aan ons om iets te forceren. Wij zullen afwachten en de andere teams de kastanjes uit het vuur laten halen. Ik verwacht een open strijd morgen."

 / 

Gerelateerde updates