Oudeman vecht zich naar sterke toptienklassering na zware slotetappe Ronde van Burgos

Oudeman vecht zich naar sterke toptienklassering na zware slotetappe Ronde van Burgos

Maud Oudeman heeft de Ronde van Burgos afgesloten met een tiende plaats in het algemeen klassement. De Nederlandse renster van Team Visma | Lease a Bike finishte in de zware slotrit in een sterke groep en pakte daardoor een knap eindresultaat in de WorldTour-etappekoers. Rosita Reijnhout eindigde als twaalfde van de rangschikking.

In de slotetappe, met daarin twee gecategoriseerde beklimmingen, namen de ploegen van de klassementsrensters het heft in handen. De controle was, in regenachtige omstandigheden, vrijwel de hele koers aanwezig, want een vluchtersgroep kwam nooit echt van de grond. Team Visma | Lease a Bike Women probeerde af en toe mee te springen, maar slaagde daar niet in.

Op de steile beklimming van de Alto de Rozieventas brak de koers helemaal open. Bij het begin van de lastige stroken ging Vollering in de aanval en kwam solo aan in Canicosa de la Sierra. Oudeman kijkt terug op een zware etappe in het heuvelland van Burgos: “Het was vanochtend vooral even kijken hoe we ons voelden na de zware valpartij van gisteren. Dat was letterlijk en figuurlijk een harde klap voor het team. De motivatie was er echter niet minder om.”

"Het was een hectische vierdaagse, maar ik denk dat we trots op onze vechtlust mogen zijn."

Maud Oudeman

“Margaux Vigie en Linda Riedmann hebben in het begin geprobeerd mee te springen met een vlucht en zaten op een gegeven moment in een mooie groep”, zegt Oudeman. “Daarna werden Rosita en ik prima van voren gehouden door onze teamgenoten. Op de laatste klim heb ik gedaan wat ik kon en met een grote groep konden we naar de finish rijden.”

De 20-jarige renster is heel erg blij met het eindresultaat. “Ik ben wel trots, want het is de eerste keer dat ik top tien in het klassement kan rijden in de WorldTour. Complimenten naar het harde werk van het team. Dat voelt erg speciaal voor mij. Het was een hectische vierdaagse, maar ik denk dat we trots op onze vechtlust mogen zijn.”

Gerelateerde updates