Probleemloze dag voor Team Jumbo-Visma in elfde etappe Vuelta a España

Probleemloze dag voor Team Jumbo-Visma in elfde etappe Vuelta a España

Team Jumbo-Visma beleefde een relatief rustige elfde etappe in de Vuelta a España. Sepp Kuss, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard kwamen na de slotklim in de groep der favorieten over de streep. De ritwinst was voor Jesus Herrada.

De elfde etappe van de Ronde van Spanje kende, na een vlakke aanloop, zijn ontknoping bovenop La Laguna Negra. Een kopgroep van 26 renners kreeg de ruimte van het peloton om te strijden voor de dagzege. Op de slotklim bestookten de klassementsrenners elkaar niet.

“Ik verwachtte dat de tegenstand iets zou proberen vandaag, maar dat gebeurde niet”, zegt Vingegaard na afloop. “Vooraf hadden we met de ploeg afgesproken om niets te ondernemen vandaag. We zitten in een goede situatie. Voor ons is elke etappe die voorbijgaat dan ook mooi meegenomen. Het wordt afwachten naar wat er gebeurt tijdens de etappe van vrijdag met aankomst op de Tourmalet. Die etappe wordt zeer belangrijk.”

"Ik heb nog steeds de rode leiderstrui, wat een enorme motivatie is"

Sepp Kuss

“Ik kende al bij al een rustige dag”, reageert klassementsleider Kuss. “We konden ons permitteren om de kopgroep ruimte te geven vandaag. Geen enkele vluchter vormde een bedreiging voor het klassement. Daarna was het zaak om gefocust te blijven tijdens de slotklim.”

“De klassementsploegen namen allemaal een afwachtende houding aan, waardoor we gezamenlijk richting de laatste kilometer reden. In een grote ronde telt elke inspanning, dus je moet proberen om de krachten te sparen. Dat was vandaag het geval. Ik heb nog steeds de rode leiderstrui, wat een enorme motivatie is om de komende etappes aan te vatten”, besluit de Amerikaan.

 / 

Gerelateerde updates