Riedmann twaalfde in tweede etappe RideLondon Classique

Riedmann twaalfde in tweede etappe RideLondon Classique

De tweede etappe van de Ford RideLondon Classique is net als de ouverture van vrijdag uitgedraaid op een sprint. Lorena Wiebes bleek daarin opnieuw de snelste. Kort daarachter passeerde Linda Riedmann van Team Visma | Lease a Bike de streep als twaalfde.

De etappe in en rondom Maldon kende een atypisch verloop. Geen enkele uitvalspoging bleek scherp genoeg om weg te geraken vanuit het peloton en een voorsprong op te bouwen. Daar kon ook de scherprechter North Hill, die drie keer bedwongen moest worden, geen verschil in brengen. In de laatste twintig kilometer regende het aanvallen, waarbij ook Lieke Nooijen het niet aarzelde mee te gaan. Een sprint bleek echter onvermijdelijk.

"We kunnen als team terugkijken op een goede etappe"

Linda Riedmann

“We hebben het vandaag als team naar behoren gedaan”, stelt Riedmann. “We zaten op de belangrijke punten in de race in een goede positie. Het was een zware koers. Het tempo lag hoog, waardoor het ook niemand lukte om weg te geraken. Lieke probeerde het nog op het eind. Zelf focuste ik me op de finale. In de laatste kilometers wist ik een goede positie in te nemen. Ik ben tevreden met de twaalfde plaats. We kunnen als team terugkijken op een goede etappe. Morgen hopen we met Nienke Veenhoven mee te strijden in een eventuele sprint.”

RideLondon Classique

Stage 2

Gerelateerde updates