Riedmann zevende in Dwars door het Hageland

Riedmann zevende in Dwars door het Hageland

Linda Riedmann is zevende geworden in de vierde editie van Dwars door het Hageland. In de zware wedstrijd kon Riedmann lang met de besten mee, maar kwam ze uiteindelijk tekort voor de overwinning. Lucinda Brand mocht in Diest het zegegebaar maken.

In de Belgische wedstrijd duurde het lang voordat er een echte kopgroep ontstond. Op de verschillende gravelstroken werd de koers hard gemaakt, waardoor veel rensters de rol moesten lossen. Een uitgedund peloton begon uiteindelijk aan de laatste lokale ronde in Diest. Ondanks verschillende aanvalspogingen bleef de groep bij elkaar. Op de laatste beklimming van de Citadel van Diest kon Riedmann lang mee, maar moest ze haar meerdere erkennen in Brand.

"We hebben als ploeg een hele goede koers gereden"

Jos van Emden

“We hebben als ploeg een hele goede koers gereden”, blikt ploegleider Jos van Emden tevreden terug. “Het plan was om ons vandaag te laten zien, en dat is goed gelukt. Vanaf de eerste gravelstrook hebben we ons gemengd in de strijd en reden we vooraan mee. De rensters hebben vandaag als een team gereden, en het is mooi om te zien dat ze leren van de verbeterpunten.”

Morgen staat er met de SPAR Flanders Diamond Tour opnieuw een wedstrijd op het programma voor de rensters van Team Visma | Lease a Bike Women. “Morgen is een totaal andere wedstrijd dan vandaag, maar we gaan er met dezelfde doelstelling naartoe. Ik hoop dat de rensters zich weer goed in de koers laten zien en zich vooraan tonen. Maar als ze zo rijden als vandaag, heb ik daar zeker vertrouwen in”, besluit Van Emden.

 / 

Gerelateerde updates