Roglic behoudt leiderstrui in Ronde van Burgos

Roglic behoudt leiderstrui in Ronde van Burgos

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie in de Ronde van Burgos weten te behouden. De Sloveen van Team Jumbo-Visma kwam in de vierde rit geen moment in de problemen en verdedigt met nog één etappe te gaan een voorsprong van 33 seconden op Aleksandr Vlasov.

In de voorlaatste rit van de Spaanse rittenkoers zagen de aanvallers hun kans schoon om voor de ritzege te gaan. Team Jumbo-Visma leidde de achtervolging in het peloton en zorgde ervoor dat de negen man tellende kopgroep niet te veel ruimte kreeg.

"Er zaten drie jongens in de kopgroep die redelijk kort in het klassement stonden, waardoor we genoodzaakt waren om het verschil gecontroleerd te houden tot zo’n vier minuten. Dat hebben we gedaan", legt ploegleider Addy Engels uit.

"Ik heb wederom een sterk team gezien"

Primoz Roglic

Oier Lazkano toonde zich de snelste uit de kopgroep en hield een minuut over op het peloton, waartoe ook Roglic behoorde. De Sloveen behield daarmee de leiding in het algemeen klassement. "Ik heb wederom een sterk team gezien. De jongens hadden alles onder controle", aldus de Sloveen. "Morgen wacht een zware etappe met aankomst bergop. Ik ga er alles aan doen om m’n voorsprong vast te houden."

Volgens Engels zit het venijn morgen in de staart. "De laatste klim naar Lagunas de Neila is een bekende, want die zit er elk jaar in. Het is een lastige, maar eerlijke klim waar de benen zullen moeten spreken. Voorlopig ziet het er goed uit voor Primoz."

 / 

Gerelateerde updates