Roglic houdt daags voor rustdag kruit droog in Giro d’Italia

Roglic houdt daags voor rustdag kruit droog in Giro d’Italia

Primoz Roglic is samen met zijn naaste concurrenten over de streep gekomen in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. De Sloveen van Team Jumbo-Visma dook na een perfecte lead-out van Koen Bouwman als eerste het laatste heuveltje op en bleef daardoor mogelijke schermutselingen voor. Brandon McNulty won de rit vanuit de vlucht.

De etappe voor de laatste rustdag kende zijn gelijkenissen met de Ronde van Lombardije. De finale was pittig met de lange Roncola Alta en een vinnig heuveltje in de smalle straten van finishplaats Bergamo. Een grote kopgroep mocht in de openingsfase weg rijden en bepalen wie de ritzege zou opeisen. In het peloton bleef het lange tijd rustig, totdat er toch nog wat speldenprikjes werden uitgedeeld op de slotklim. Roglic volgde gestaag en bleef uit de problemen.

"We zijn deze rit goed doorgekomen."

Marc Reef

“Hier in Bergamo hebben we nog enigszins geprobeerd te zien hoe de verhoudingen zijn”, stelt ploegleider Marc Reef. “Groupama-FDJ behield op sterke wijze de controle, waardoor het op het laatste klimmetje aankwam. Het is gebleken dat de klassementsrenners aan elkaar gewaagd zijn. Bovendien was het te kort om een groot verschil te maken. We zijn deze rit goed doorgekomen.”

Reef is tevreden over hoe de Giro d’Italia tot nu toe verloopt. “We hebben niet veel energie hoeven verspillen. Wel was het al een hele uitdaging om gezond te blijven in de slechte weersomstandigheden. Gelukkig kunnen we met acht renners uitkijken naar de slotweek. In de muurtjesrit hebben we wat initiatief genomen en Primoz liet daar meteen zien in vorm te zijn. We zijn content met de stand van zaken en het is nu wachten op het juiste moment om aan te vallen.”

 / 

Gerelateerde updates