Roglic komt goed weg bij valpartij in elfde etappe Giro d’Italia

Roglic komt goed weg bij valpartij in elfde etappe Giro d’Italia

Primoz Roglic is in de elfde etappe van de Giro d’Italia betrokken geraakt bij een valpartij. In een natte afdaling schoven plots enkele renners onderuit, waarbij de Sloveen een crash niet kon vermijden. Vrijwel onmiddellijk stapte Roglic weer op de fiets, waarna de Sloveen aan de finish in Tortona zijn wonden likte.

“Op het eerste oog lijkt het met een sisser af te lopen. Het is pech dat Primoz vandaag betrokken was bij die val, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat hij er geen noemenswaardige blessures aan overhoudt”, stelt Addy Engels.

"Plots gebeurde er weer iets met verregaande gevolgen"

Addy Engels

De Drentse ploegleider kijkt direct na de finish terug op de elfde etappe, die plots van een typische sprintersrit veranderde in een hectische etappe. “Op een dag dat je denkt dat het allemaal rustig gaat verlopen is het ineens toch weer chaos troef. Plots gebeurde er weer iets met verregaande gevolgen. Het stapelt zich deze Giro iedere dag weer op, met tal van opgaves. We doen er dag in dag uit alles aan om gezond en heel te blijven, maar we weten ook dat we de factor pech niet helemaal beheersen. De gebeurtenissen van vandaag gaan zeker invloed hebben op het verdere verloop van deze Giro. Hoe daar mee om te gaan zullen we moeten bezien.”

Daarmee doelt de ploegleider onder meer op de opgave van Tao Geoghegan Hart, die gezamenlijk met Roglic en klassementsleider Geraint Thomas onderuit schoof.

"Ik gaf mijn fiets direct aan Primoz"

Koen Bouwman

Koen Bouwman zag van dichtbij dat de renner van Ineos behoorlijk gehavend was. “Ik stond er dichtbij en dat zag er niet goed uit. Ik gaf mijn fiets direct aan Primoz zodat hij gelijk zijn weg kon vervolgen. Daarna zag ik Hart op de grond liggen. Ik bekommerde me vervolgens om hem en vroeg of ik iets voor hem kon doen. Hij gaf al gauw te kennen dat het voor hem over en uit was. Het is erg spijtig dat iemand letterlijk uit de Giro valt. Op deze manier was het opnieuw een hectische dag. Daar hebben we er al veel te veel van gehad deze Giro”, stelt Bouwman.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door de Duitser Pascal Ackermann. Hij drukte in de finishstraat in Tortona zijn wiel net iets eerder over de streep dan de Italiaan Jonathan Milan.

Gerelateerde updates