Roglic komt met schrik vrij in regenachtige finale vijfde etappe Giro

Roglic komt met schrik vrij in regenachtige finale vijfde etappe Giro

Team Jumbo-Visma is met de schrik vrijgekomen in de vijfde etappe van de Giro d’Italia. De finale was er een voor de snelle mannen, maar werd ontsierd door meerdere valpartijen op de spekgladde wegen. Ook Primoz Roglic was betrokken bij een valpartij, maar kon door goed werk van zijn ploeggenoten snel weer aansluiten in het eerste peloton.

Al vanaf de start in Atripalda regende het pijpenstelen. Het peloton deed het in het begin rustig aan en zag drie koplopers een minutenlange voorsprong nemen. Deze renners werden ruim voor het einde ingerekend en dus konden de sprinters zich gaan opmaken voor de strijd om de dagzege. De natte wegen in finishplaats Salerno zorgden voor een aantal gevaarlijke situaties. De mantroepen van ploegleider Marc Reef waren alert, maar zagen tot hun schrik dat kopman Roglic betrokken raakte bij een valpartij.

“Normaal gesproken is deze finish geen enkel probleem. Maar de regen maakte het hectisch en glad. Op zo’n zeven kilometer voor het eind gleed een aantal renners weg in een bocht naar rechts. Primoz zat daar ook bij”, vertelt Reef. “Koen gaf meteen zijn fiets af aan Primoz. De rest van de mannen hebben gewacht en hem teruggereden naar voren. Edoardo Affini deed daarin een sterke laatste beurt.”

"Mijn teamgenoten deden echt geweldig werk voor mij, de schade had een stuk groter kunnen zijn"

Primoz Roglic

De Sloveen was in zijn nopjes met het werk van zijn ploegmaten. “Ze deden het echt geweldig in de laatste kilometers. De schade had een stuk groter kunnen zijn. Toen ik weer was aangesloten vooraan volgde nog een crash en kwam ik goed weg. Ik ben blij dat we daarna veilig de meet konden passeren.”

Ploegleider Reef kijkt zo met een tevreden gevoel terug op de vijfde dag. “Een valpartij is natuurlijk nooit fijn, maar gelukkig gebeurde het op lage snelheid. Hoe de mannen het hebben opgelost was goed om te zien. Vooraf hebben we besproken wat te doen als we in zulke situaties terechtkomen. We zijn de rit verder goed doorgekomen en op het eerste oog lijkt het mee te vallen met Primoz.”

 / 

Gerelateerde updates