Roglic sprint naar tweede etappewinst in Parijs-Nice en loopt uit op concurrenten

Roglic sprint naar tweede etappewinst in Parijs-Nice en loopt uit op concurrenten

Primoz Roglic heeft na de vierde etappe ook de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van Team Jumbo-Visma wist met een sterke sprint de concurrentie voor te blijven. Hiermee pakte de Sloveen ook tien bonificatieseconden, waarmee hij zijn voorsprong in het algemeen klassement vergrootte.

De lange en heuvelachtige etappe was er een met weinig reuring. Jonas Rutsch werd in de laatste kilometer voor de eindstreep ingerekend door het peloton. In de korte klim voor de finish greep Roglic zijn kans om het af te maken en reed zo naar zijn tweede ritzege in de Franse etappekoers.

"Het is geweldig om zo te winnen en ik ben echt superblij."

Primoz Roglic

“Het is geweldig om zo te winnen en ik ben echt superblij”, aldus de drager van de gele leiderstrui. “Vandaag was het voor iedereen een lange en zware etappe. Er werd al vanaf het begin hard gereden. Het is mooi dat ik de benen had om het af te maken.”

 / 

De organisatie maakte vandaag bekend dat de laatste twee ritten zijn ingekort. De Sloveen kijkt vooral naar zichzelf. “Ik ben er nog niet zo veel mee bezig geweest. We hebben als renners geen invloed op de aanpassingen, dus we moeten er gewoon mee dealen. Door de verkorte ritten verwacht ik dat er vanaf het begin hard gekoerst gaat worden. Dat maakt het zeker niet makkelijker.”

Ploegleider Frans Maassen is blij met de manier waarop de ploeg het uitvallen van Tony Martin heeft opgepakt. “We hielden er rekening meer dat we veel werk zouden moeten verrichten, maar we kregen gelukkig hulp van andere ploegen. Jos is flink aan het werk gezet en heeft vandaag voor twee man gereden. Mede hierdoor kan Primoz uiteindelijk meedoen in de sprint, die hij ontzettend goed heeft getimed.”

Gerelateerde updates