Roglic vijfde op Gran Sasso na wapenstilstand favorieten

Roglic vijfde op Gran Sasso na wapenstilstand favorieten

Primoz Roglic is in de zevende etappe met aankomst bovenop Gran Sasso d’Italia als vijfde geëindigd. Op voorhand leek een duel tussen de favorieten onafwendbaar, maar de klassementsrenners verroerden allen geen vin. Vroege vluchter Davide Bais won de rit.

De weersomstandigheden deden ook vandaag hun duit in het zakje, getuige de harde wind en de rijkelijk neerdalende regen aan het begin van de rit. Vier renners kozen het hazenpad en kregen al snel de zegen van het peloton. Uiteindelijk mocht een drietal in de steile slotkilometer uitmaken wie er met de ritzege aan de haal ging. Dat bleek dus thuisrijder Bais.

Enkele minuten daarachter hielden de favorieten in het peloton elkaar in een houdgreep. Ondanks de ferme stijgingspercentages in de laatste kilometers duurde het tot de laatste honderden meters voordat de favorieten op de pedalen stonden. Remco Evenepoel sprintte naar de vierde plek met de stoïcijnse Roglic in zijn wiel. Het tweetal voerde de groep van om en nabij de dertig renners aan.

"De benen voelden in ieder geval goed aan"

Primoz Roglic

“De omstandigheden maakten het bijna onmogelijk om iets te ondernemen”, zo stelt Roglic na binnenkomst. “De benen voelden in ieder geval goed aan. Dat is hoe dan ook een goed teken. De wind stak behoorlijk de kop op, waardoor aanvallen uit een grote groep niet verstandig was. De ploeggenoten hebben me vandaag prima omringd en goed werk geleverd. Morgen verder.”

Ploegleider Arthur van Dongen beaamt dat de etappe weinig enerverend was. “We hadden bij de start een grotere groep verwacht. Dat was voor ons prima. Er was veel wind tegen. Daardoor heeft niemand het achterste van zijn tong laten zien. De favorieten weten wat er nog de revue gaat passeren de komende twee weken, dus het kruit nog even drooghouden was bij eenieder het devies. We zien de komende weken vol vertrouwen tegemoet. Niet in de laatste plaats omdat Primoz vandaag weer een solide indruk maakte. Ook de andere renners hebben hun taken goed uitgevoerd. Morgen staat er opnieuw een lastige rit op het programma, een etappe die we kennen uit Tirreno-Adriatico”, doelt Van Dongen op de zogenaamde muurtjesrit.

Gerelateerde updates