Ryan laat zich zien in koninginnenrit Ronde van Luxemburg

Ryan laat zich zien in koninginnenrit Ronde van Luxemburg

Archie Ryan heeft een sterke indruk achtergelaten in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. De jonge Ier uit het Jumbo-Visma Development Team zocht meermaals de aanval tijdens de lokale rondes rond Vianden en zag zijn dadendrang beloond worden met de zesde plaats. Ben Healy schreef de rit op zijn naam.

In de finale van de verregende koninginnenrit moest driemaal de lastige Montée de Niklosbierg bedwongen worden. Tijdens de tweede passage viel Healy aan, waardoor Team Jumbo-Visma noodgedwongen in de achtervolging moest. Ryan testte de concurrentie in eerste instantie met wat vinnige tempoversnellingen, alvorens hij in de laatste ronde een paar keer echt aanviel. De 21-jarige Ier geraakte niet weg door afstopwerk van EF, maar vocht zich op de natte kasseitjes wel knap naar de zesde positie. Tiesj Benoot eindigde als tiende.

"We wilden vandaag voor de winst gaan."

Maarten Wynants

“We wilden vandaag voor de winst gaan”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. “Tiesj was vooraf onze man om dat te bewerkstelligen, maar hij voelde zich iets minder goed dan gehoopt. Bovendien zijn we op een ontzettend sterke Healy gestuit. Gelukkig reed Archie een goede koers. Hij wist op de steilste stukken weg te rijden met de beste klimmers. Dat is een mooie prestatie van zo’n jonge renner.”

Wynants had in de diepe finale hoop dat het peloton nog terug kon keren bij de kop. “De kans dat Archie in zijn eentje het gat dicht ging rijden was heel klein. Na de klim volgde een vallei waar de vluchter in principe in het nadeel was. Daarom leek het van belang om onze sterkte in de breedte te benutten. Maar vandaag kwam een ander scenario uit. Sam Oomen en Koen Bouwman keerden wel nog sterk terug om te helpen, maar de zesde plaats was het maximaal haalbare.”

 / 

Škoda Tour Luxembourg

Stage 3

Gerelateerde updates