Staune-Mittet bekroont succesvolle week met eindzege in Ronde de L’Isard

Staune-Mittet bekroont succesvolle week met eindzege in Ronde de L’Isard

Johannes Staune-Mittet heeft de eindzege in de Ronde de L’Isard binnen. De jonge Noor van het Jumbo-Visma Development Team wist zijn voorsprong in de slotrit te behouden. Met de eindzege zet Staune-Mittet de kroon op een sterke week van de Nederlandse opleidingsformatie.

“Het was heel mooi. Echt een teamprestatie”, benadrukt Staune-Mittet. “Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons als team. Als we het dan zo af kunnen sluiten, is dat erg mooi. De jongens hebben enorm hard gewerkt. Ik ben enorm blij dat ik het af kon maken.”

Het is voor de Noor zijn eerste eindzege in een rittenkoers. “Het is ongelooflijk. We hebben echt een mooie week gehad met drie etappezeges, inclusief de ploegentijdrit. Het is bijna jammer dat de koers nu afgelopen is”, aldus de winnaar van de gele trui.

"We hebben echt een mooie week gehad met drie etappezeges, inclusief de ploegentijdrit."

Johannes Staune-Mittet

Ploegleider Sierk Jan de Haan is in zijn nopjes met zijn ploeg deze week. “We hebben de hele week formidabel gereden. Gisteren was Tijmen de man die veel voor de klassementsmannen heeft kunnen rijden. Vandaag vervulde Darren die rol geweldig. Dan ben je echt met een teamprestatie bezig.”

Jumbo-Visma Development Team wist drie van de zes ritten en daarbij het eindklassement naar zich toe te trekken. “Dat zegt denk ik genoeg”, verklaart De Haan. “We zijn gegroeid in de ronde en hebben geleerd hoe we dingen aan moesten pakken. Het is echt een mooi proces geweest voor deze jonge renners. Je ziet dat het snelle leerlingen zijn. Ze zetten het direct om in succes. Fantastisch.”

Archie Ryan eindigde in het algemeen klassement als achtste. Voor Staune-Mittet is het zijn derde overwinning van het jaar. De teller van het Jumbo-Visma Development Team staat na deze overwinning op tien zeges.

 / 

Ronde de l'Isard

Stage 6

Gerelateerde updates