Staune-Mittet beloont ploegenspel Team Jumbo-Visma in koninginnenetappe Czech Tour

Staune-Mittet beloont ploegenspel Team Jumbo-Visma in koninginnenetappe Czech Tour

Johannes Staune-Mittet heeft de zwaarste rit van de Czech Tour gewonnen. De Noorse belofte van Team Jumbo-Visma trok op de voorlaatste beklimming ten aanval en hield nadien het hele peloton in Červenohorské Sedlo achter zich.

Na de tweede plaats van Per Strand Hagenes in de tweede etappe, bezorgde Staune-Mittet Jumbo-Visma in de derde etappe de overwinning. Voor de 21-jarige renner, die nog onderdeel uitmaakt van het Jumbo-Visma Development Team, is het zijn eerste profzege. “Dat voelt geweldig”, reageert de Noor. “Ik ben blij dat ik het hele harde werk van al mijn ploeggenoten kon belonen.”

Staune-Mittet werd op weg naar de winst perfect gegangmaakt door zijn ploeggenoten. “We wilden graag de gele trui aanvallen en hebben er alles aan gedaan om de leider in de koers af te matten”, legt ploegleider Robert Wagner uit. “Johannes gaf in de bespreking aan hoe hij te werk wilde gaan. Met Michel Hessmann, Tijmen Graat en Per Strand Hagenes hadden we meerdere renners die allemaal kort in het klassement stonden.”

"Ik ben heel erg trots op wat het team vandaag gepresteerd heeft."

Johannes Staune-Mittet

Vanaf de eerste van drie beklimmingen voerde Team Jumbo-Visma het tempo op. “Daar hebben we met het hele team een heel hoog tempo gereden”, gaat Wagner verder. “Op de voorlaatste beklimming ging Johannes aan en hij nam hij een kleine voorsprong. Het werd een mentaal gevecht waarin ik er alles aan heb gedaan om hem vooruit te stuwen. Gelukkig hield hij het vol, maar het was zenuwslopend.”

Staune-Mittet beaamt dat: “Het team heeft de rode loper voor mij uitgerold. Ze reden enorm hard naar boven en daarna was het aan mij. We weten dat we dit kunnen, maar dat het dan zo uitpakt, is perfect. Daarna werd het een strijd met klassementsleider Florian Lipowitz, want na mijn aanval bleef hij altijd dichtbij. Gelukkig kon ik hem afhouden.”

“Nu is het tijd om even te vieren, maar de focus moet daarna snel naar de slotetappe gaan”, gaat Staune-Mittet verder. Wagner treedt hem bij: “Ik ben heel erg trots op wat het team vandaag gepresteerd heeft, maar morgen in de laatste etappe willen we er opnieuw vol voor gaan.”

De derde etappe in de Czech Tour betekent voor Staune-Mittet zijn vierde zege van het seizoen. Eerder won hij namens het Development Team het eindklassement en de koninginnenetappe in de Giro Next Gen en de Italiaanse eendagskoers Giro del Belevedere. De zegeteller voor Team Jumbo-Visma loopt door de zege van de toekomstige profrenner op naar 45.

 / 

Gerelateerde updates