Staune-Mittet wint Giro Next Gen

Staune-Mittet wint Giro Next Gen

Na de Giro d’Italia voor profrenners, werd ook de Giro Next Gen voor U23 renners een prooi voor Jumbo-Visma. Johannes Staune-Mittet verdedigde zondag in de laatste etappe zijn roze leiderstrui met succes.

Met een machtige beklimming van de Stelvio pakte hij op de vierde dag de leiderstrui en die gaf hij in de vier lastige ritten daarna niet meer af. De 21-jarige renner die volgend jaar de stap naar de WorldTour zet, is uiteraard in de wolken met zijn memorabele eindwinst: “Dit betekent heel veel voor mij. We kwamen hier om de Giro te winnen met mij of met een van de andere jongens. Ik voel me al heel de week sterk en kreeg heel de race geweldige steun van mijn ploegmaten. Toen we de trui pakten, hebben we alles op alles gezet om die te behouden.”

Ook het ploegenklassement gaat naar de Nederlandse ploeg. Staune-Mittet: “Dat is echt een bevestiging van hoe sterk we als team hebben gereden. We moeten dit met elkaar vieren, want het is echt een teamprestatie. Er zitten zoveel goede renners in het team. Dat betekent voor mij persoonlijk ook dat ik moet blijven verbeteren. Dat kan in deze ploeg en daar ben ik dankbaar voor. Ik krijg hier uiteraard alleen maar meer vertrouwen van.”

"Het winnen van deze mooie trofee is een unieke en mooie ervaring die smaakt naar meer."

Johannes Staune-Mittet

Primoz Roglic won de Giro d’Italia van 2023, ploegmakker Staune-Mittet doet het nu in hetzelfde jaar bij de beloften. “Het was voor mij natuurlijk ook mooi om Primoz in Rome te zien winnen, maar ik heb nog veel te leren om dat te evenaren. Het winnen van deze mooie trofee is een unieke en mooie ervaring die smaakt naar meer.”

Ploegleider Robert Wagner is apetrots op zijn ploeg. “Het is echt bijzonder om naast de ‘grote’ Giro ook de ‘kleine’ Giro te winnen. Het was de eerste keer dat we deze koers reden en dat we deze dan gelijk winnen is natuurlijk fantastisch. We hebben ons als ploeg getoond en laten zien wat we kunnen.”

Voor Staune-Mittet is het zijn derde zege van het seizoen. Voor het Jumbo-Visma Development is het seizoenszege nummer negen.

 / 

Gerelateerde updates