Sterk optreden Team Visma | Lease a Bike in Gent-Wevelgem

Sterk optreden Team Visma | Lease a Bike in Gent-Wevelgem

Team Visma | Lease a Bike kan met een goed gevoel terugkijken op de dertiende editie van Gent-Wevelgem. Een aanvalslustige Lieke Nooijen maakte deel uit van de vroege vlucht en Linda Riedmann en Sophie von Berswordt konden zich met de besten meten in de finale. Lorena Wiebes toonde zich uiteindelijk de snelste in de massasprint.

Zonder de niet geheel fitte Fem van Empel vertrok het peloton naar Wevelgem voor een tocht van 171 kilometer. Nooijen trok al vroeg in de wedstrijd ten aanval en kreeg samen met haar medevluchters een maximale voorgift van zeven minuten. Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen het peloton de gashendel opendraaide op De Moeren.

Op de tweede beklimming van de Kemmelberg zorgde Lotte Kopecky voor een afsplitsing in het peloton. De wereldkampioene kreeg zeven rensters met zich mee, maar door een geringe samenwerking keerde de achtervolgende groep, met daarin onder meer Van Berswordt en Riedmann, terug aan het front.

"Het wegvallen van Fem was een grote aderlating"

Jan Boven

Hierna volgde een massasprint, waarin Wiebes de snelste was. Riedmann sprintte naar een twaalfde plaats. "Gezien alle grote namen die meededen, is dit wel het hoogst haalbare resultaat", vertelt Riedmann opgetogen. "Toen Sophie en ik terugkeerden in de voorste groep, hadden we afgesproken dat Sophie zou reageren op de aanvallen en ik me zou focussen op de sprint. Dat ging best goed."

Ploegleider Jan Boven heeft eveneens een goede ploeg aan het werk gezien. "We mogen zeker tevreden zijn met dit resultaat. Toen we vanochtend te horen kregen dat Fem niet mee zou doen, was dat natuurlijk een grote aderlating. We moesten even resetten en een nieuw plan maken. Uiteindelijk zat Lieke heel lang in de kopgroep en reden Sophie en Linda een mooie finale. Voor beiden is dit hun beste uitslag op dit niveau, dus daar mogen ze heel tevreden mee zijn."

 / 

Gerelateerde updates