Strand Hagenes sluit seizoen af met zege in Parijs-Tours Espoirs

Strand Hagenes sluit seizoen af met zege in Parijs-Tours Espoirs

Per Strand Hagenes heeft Parijs-Tours Espoirs op zijn palmares bijgeschreven. De 19-jarige Noor toonde zich de sterkste op het listige parcours en kwam solo over de meet. Met de zege van Strand Hagenes staat de zegeteller voor Jumbo-Visma Development Team op elf.

“Het was een goede koers van ons vandaag”, aldus een blije Strand Hagenes, die met zijn overwinning 2022 afsluit met drie zeges. “Er reden sterke kopgroepen weg in de beginfase. Wij hebben toen de achtervolging ingezet en dat was cruciaal. Anders waren de vluchters vooruit gebleven. Op de gravelstroken viel ik aan en niemand volgde. Ik kwam op anderhalve kilometer voor de meet bij de leider in de koers, waarna ik meteen weer bij hem ben weggesprongen. Rick Pluimers deed tegelijkertijd een geweldige zet in de groep erachter. Hij probeerde het stil te leggen, waardoor er geen samenwerking was. Het was een mooie teamprestatie en ik ben blij om het seizoen zo af te sluiten.”

"Ik ben supertrots op mijn jongens."

Robert Wagner

Ook ploegleider Robert Wagner gaf zijn ploeg complimenten. “Ik ben supertrots op de jongens. Ze waren scherp vanaf het begin en wij hebben de verantwoordelijkheid in de koers gepakt. Wij hadden gehoopt dat andere ploegen mee zouden helpen, maar dat gebeurde helaas niet. Darren van Bekkum heeft toen het kopwerk voor zijn rekening genomen en dat was uiteindelijk de juiste zet. Het is prachtig om te zien hoe Per het daarna heeft afgemaakt. Hij heeft ons plan perfect uitgevoerd.”

 / 

Gerelateerde updates