Team Jumbo-Visma besluit in Verona succesvolle Giro: ‘drie mooie weken’

Team Jumbo-Visma besluit in Verona succesvolle Giro: ‘drie mooie weken’

De Giro d’Italia zit erop. Voor Team Jumbo-Visma is het een ronde waar met genoegdoening op terug wordt gekeken. De ploeg won met Koen Bouwman twee etappes en het bergklassement, en fietste daarnaast meerdere noemenswaardige ereplaatsen bij elkaar.

In Verona stond op de laatste dag van de ronde een tijdrit op het programma. Tobias Foss beëindigde de chrono als nummer acht. Ook Edoardo Affini, Koen Bouwman en Gijs Leemreize behoorden tot de beste 25 renners na ruim zeventien kilometer tijdrijden. De eindoverwinning in de Giro d’Italia is voor de Australiër Jai Hindley.

"Het waren drie fantastische weken"

Koen Bouwman

In zijn blauwe bergtrui passeerde Bouwman met een grijns van oor tot oor de streep in de Arena van Verona. Bouwman bracht zijn trui in veilige haven en is daarmee de eerste Nederlander die het bergklassement van de Ronde van Italië wint. “Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten. Ik heb vandaag oprecht genoten van de laatste dag van deze Giro. Heel veel mensen schreeuwden vanaf de kant mijn naam. Dat is echt kippenvel. Ik denk dat het echte besef komt als ik op het podium sta met de winnaars van de andere truien. Ik durf mezelf niet te vergelijken met namen als Joop Zoetemelk, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse, maar feit is wel dat ik voortaan in één adem met hen genoemd zal worden. De twee ritoverwinningen waren prachtig, en het bergklassement is eveneens fantastisch. Het is bijna jammer dat deze Giro er nu op zit, al ben ik heel blij dat ik mijn familie en vrienden weer ga zien. Het waren drie fantastische weken”, sluit de apetrotse Bouwman af.

"We mogen terugkijken op schitterende successen"

Addy Engels

“We kijken terug op een zeer succesvolle Giro”, verklaart ploegleider Addy Engels. “We startten deze ronde met ambities voor het klassement. Al snel moesten we die laten varen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en met de hele ploeg nieuwe doelen gesteld. We hebben een andere tactiek gehanteerd en zijn gegaan voor de etappezeges en later ook voor het bergklassement. Koen heeft de blauwe trui en twee fantastische ritten gewonnen. Ook de prestaties van Gijs, Edoardo en alle andere jongens zijn het benoemen waard. We mogen terugkijken op schitterende successen.”

 / 

Gerelateerde updates