Team Jumbo-Visma bij de pinken in tweede etappe Catalonië

Team Jumbo-Visma bij de pinken in tweede etappe Catalonië

Team Jumbo-Visma heeft opnieuw een goede dag beleefd in de Ronde van Catalonië. Net als tijdens de eerste etappe reed de geel-zwarte brigade alert voorin op het moment dat er waaiers werden gevormd. In de sprint van het uitgedunde peloton eindigde Steven Kruijswijk knap als achtste.

Onder een stralend zonnetje vertrokken de renners vanuit L'Escala in noordelijke richting naar de Franse plaats Perpignan voor een etappe van ruim tweehonderd kilometer. Direct na het startschot vormden drie renners de vlucht van de dag. Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op dertig kilometer van de aankomst werd het trio weer ingerekend, waarna het peloton zich leek op te gaan maken voor de massasprint.

Dat bleek echter nog geen abc'tje, aangezien de wind in het laatste deel flink begon op te spelen. Onder aanvoering van Rohan Dennis en Robert Gesink werd het peloton zelfs in tweeën gesplitst en verloor een aantal klassementsmannen de aansluiting met de voorste groep, die uit zo'n vijfenveertig man bestond. Kruijswijk passeerde de eindstreep als achtste, terwijl Sam Oomen achttiende werd.

"Dit was opnieuw een goede dag voor ons", stelde ploegleider Merijn Zeeman vast. "We wisten heel goed waar het belangrijk was om in positie te zitten en om het initiatief te nemen voor waaiervorming. Rohan en Robert deden dat heel erg goed, terwijl Steven en Sam zeer attent en scherp waren. Uiteindelijk heeft een aantal klassementsrenners nog een flinke achterstand aan de broek gekregen."

Nu de eerste twee hectische etappes achter de rug zijn, kijkt Zeeman met veel vertrouwen naar de rest van de week. Morgen wacht de eerste aankomst bergop. "De eerste twee dagen zijn goed verlopen, maar het is altijd afwachten hoe we ervoor staan ten opzichte van de rest. We hebben meerdere sterke helpers en ik denk dat onze kopmannen heel gemotiveerd zijn om de komende dagen een goed resultaat neer te zetten."

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 2

 / 

Gerelateerde updates